How to do Fashion – sewing my first dress!

howtodofashion_9_stormsmagasin

Jeg elsker kjoler, det gør jeg virkelig, men jeg har faktisk aldrig syet en. Da jeg var lille syede min mor alle mine kjoler, så jeg har tit siddet ved siden af symaskinen og fulgt med. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg en symaskine og bruger den også gerne til småting og diverse reperationer, men mere er det ikke blevet til. I går kom maskinen endelig rigtig i brug, da jeg skulle forsøge mig med min allerførste kjole til How to do Fashions workshop.

How to do Fashion er et virkelig fint og meget gennemtænkt univers, hvor man kan lære at sy og tilrette tøj. Her kan man finde syvedledinger, inspiration og videoer, som viser forskellige teknikker – meget brugbart for en nybegynder som mig! Nanna Martinussen, som står bag, er selv konstruktør og modelsyer og så dygtig til det hun laver. På workshoppen skulle vi sy Nannas første mønster Dragør – en enkel vintage-inspireret kjole med smal talje, bådudskæring og fine detaljer. Lige så gennemført og tjekket som hjemmesiden er Nanna også – der er ingen tvivl om at hun ved hvad hun laver og kan formidle det på bedste vis.

howtodofashion_5_stormsmagasin

Nanna viste os nogle af de smukke kjoler hun har syet. Faktisk er de begge syet ud fra Dragør mønstret, bare i forskellige udgaver.howtodofashion_8_stormsmagasin

Mit helt eget mønster! Og under det ligger stoffet jeg syede af, som jeg har købt i mors lille stofforretning.
howtodofashion_7_stormsmagasinFørst syede vi en staut (en model af kjolen) rettede mønstet tll og klippede og syede derefter i det rigtige stof.

howtodofashion_10_stormsmagasin

howtodofashion_stormsmagasin

howtodofashion_2_stormsmagasin

Den ultimative luksus frokost!howtodofashion_6_stormsmagasin

Jeg var naturligvis ikke på workshop helt alene, men var så heldig også at møde bloggerne Anne, Maiken, Anne-Sofie og Karen. Alle sammen noget mere træede udi syningens kunst end mig, men heldigvis rigtig søde til at hjælpe – TAK!

howtodofashion_3_stormsmagasin

Nannas fine samling af vintage knapper.howtodofashion_11_stormsmagasin

Anne blev (næsten) færdig med sin kjole og den blev så flot. Jeg nåede desværre ikke helt i mål, men glæder mig til min bliver lige så flot og færdig, så jeg kan tage den med ud i solen.howtodofashion_4_stormsmagasinAlt i alt en virkelig hyggelig og spændende dag – tak for muligheden, Nanna!

English recap: Yesterday I attended a dress sewing workshop by How to do Fashion and had an amazing day. Can’t wait to show you my dress when it’s all done! Get the full translation by clicking the Google Translation button.

Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin’

10 thoughts on “How to do Fashion – sewing my first dress!

 1. Pingback: Sy-workshop - Krittewitt

 2. Sanne

  Jeg har lige fundet din blog, som straks blev tilføjet til Bloglovin’. Og hvor er jeg glad, for nu kan jeg se at jeg ikke er den eneste som elsker halvtredserkjoler. Jeg skal også snart forsøge mig med at sy min egen kjole, hvis den bliver go’ ryger den selvfølgelig på min blog. Rigtig go’ weekend. :)

  Reply
  1. Pia Storm Post author

   Hej Sanne

   Nej, du er bestemt ikke den eneste! :-) Det lyder spændende med kjolen – den vil jeg glæde mig til at se!

   / Pia

   Reply
   1. Sanne

    Jeg har en håndfuld gode US blogge, som jeg følger, men har først fundet en dansk nu. Elsker allerede din blog – og dine smukke kjoler. :) Man kan aldrig få for mange fine kjoler, og jeg ejer faktisk også kun to par cowboybukser, som kun bli’r brugt til når der skal gøres rent eller ordnes have.

    Reply
    1. Pia Storm Post author

     Tak Sanne, det er jeg glad for at høre! Jeg følger også en del amerikanske og Svenske blogs, men der findes ikke mange danske endnu – det kommer nok en dag.

     Fine kjoler kan man bestemt ikke få for mange af! :-)

     Reply
 3. Pingback: I made a dress! Well, almost… | Storms Magasin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>