Style inspiration: Turban and head scarf

turban_5_stormsmagasin Det er så absolut på tide med et indlæg om tørklæder. På hovedet altså. Det har jeg længe tænkt på, for jeg elsker det. Ligesom en hat kan det ændre et helt outfit og er samtidig også den bedste måde at skjule en mindre god hårdag. Og så er der noget evigt glamourøst over et tørklæde bundet om hovedet, lige meget hvilken udgave man vælger - et stort silketørklæde over håret for at beskytte frisuren, en kunstfærdig turban eller den klassiske "We can do it - working girl"-udgave. Lad os kigge nærmere på mulighederne.turban_3_stormsmagasin

To varianter jeg elsker og selv bruger en del: Til venstre - den klassiske working girl. Meget nem og meget praktisk måde at beskytte pincurls. Og gemme hår af vejen i det hele taget. Se hvordan det du folder det her.

Til højre: Den nemmeste vej til ægte Hollywood glamour - et stort tørklæde over håret bundet under hagen. Passer godt på frisuren og varmer også på koldere dage. Går virkelig godt med store solbriller og rød læbestift.tivoli_stormsmagasinturban_2_stormsmagasinturban_6_stormsmagasin

turban_5_stormsmagasin

Og så er der turbanen. Her er der ikke nogle begrænsninger, når det kommer til farve, matriale, størrelse eller måden den er bundet på. Den kan være enkel med en smuk knude i panden eller fantastifuld med blomster, frugter og andet pynt. Og så kan man enten binde den selv eller købe den færdigproduceret. Vil du forsøge at binde den selv er her en fantastisk guide.

74928f4e26ccbcca122c98eafa0a1f0f

turban_stormsmagasinDronningen af turbanen er uden tvivl Carmen Miranda, som altid havde de smukkeste og mest farverige opsætninger. Der findes ingen endegyldig opskrift på en Carmen Miranda turban så man må bruge sin fantasi. Find et tørklæde eller stykke stof du vil bruge, det skal være forholdsvis stort så der er noget til at give fylde på toppen. Hold enderne af tørklædet i hver hånd og placer det fra baghovedet, op over ørerne og op på toppen af hovedet, lidt lige som en høj hestehale. Og her er det at man må i gang med at eksperimentere. Forsøg at binde tørklædet på forskellige måder for at få det til at sidde fast. Hårnåle er også gode til at fæstne med. Når tørklædet sidder fast omkring hovedet kan man begynde at lege med forskellige knuder, former og tilsætte brocher, blomster eller andet pynt. Selv bruger jeg gerne gamle silkeblomster, som er nemme at sætte fast under tørklædet, da de ofte har ståltrådsstængler, som kan formes efter behov.

God fornøjelse!

foto 2English recap: I love scarves on my head! They can be tied in a  thousand ways and give you an instant glamorous look. And cover up your bad  hair days too. Use the Google translation button to get the full translation.

All pictures are from my Pinterest.