Boligreportage og vintagemesse i magasinet Retro

retro_stormsmagasin Jeg er altså lidt stolt. I denne måneds Retro, har jeg i dem grad fået lov at mænge mig. Både med en  forside, stor boligreportage og en fin artikel om København Vintage. Bladet udkommer i dag og er perfekt læsning i solen, hvis jeg selv skal sige det.

retro_2_stormsmagasinFineste 1950'er vintagekjole fra Vintage Divine og godt og blandet fra vores lejlighed.

retro_3_stormsmagasin

Et kig i stuen.

retro_4_stormsmagasin

Og i soveværelset. 10 sider har jeg bredt mig over. Plus forsiden! Avs.retro_6_stormsmagasin

En omgang vintagemesse er der heldigvis også blevet plads til.retro_7_stormsmagasinMed billeder af smukke gæster og udstillere. Og så lige mig igen. Mig mig mig. Det er næsten for meget af det gode. Ud og køb!

English recap: I'm in this months Retro magazine!

 

Et lille kig indenfor

vintagehjem_12_stormsmagasin I onsdags (heldigvis inden jeg blev ramt af forkølelse fra helvede) havde vi besøg af et lille hold, som filmede vores hjem og noget af dens indhold (mest mig og vintagekjoler) og derfor fik lejligheden en ekstra gang med støvsugeren og en våd klud. Jeg ved egentlig ikke om nogen rigtig kan se forskel, vi kører nemlig ikke den moderne minimalistiske stil, nærmere en maksimalistisk og smårodet. Selv syntes jeg at her var ganske nydeligt og brugte lejligheden til at tage et par billeder, så I kan få et lille smugkig indenfor blandt organiseret rod og diverse samlermanier.

Apropos samlerier starter vi i køkkenet, hvor skabene bugner med vintageporcelæn, for det er så pænt. Her hjemme har vi lidt forskellige opfattelser af, hvor meget meget er, så jeg har lovet at holde en pause fra porcelænssamleriet. For nu.

vintagehjem_10_stormsmagasin

Vores lille spiseplads med udsigt over Vesterbro og forårsbebudere i vindueskarmen.vintagehjem_13_stormsmagasin

Vi kan begge godt lide at have madvarerne fremme, hvor vi kan se dem og på hylderne har vi masser af kerner, nødder, linser, bønner og andet godt.vintagehjem_9_stormsmagasin

Lidt organiseret rod i stuen som jeg bedst kan lide det. vintagehjem_11_stormsmagasin

Masser af minder og inspiration på en hjemmebygget opslagstavle.

vintagehjem_6_stormsmagasin

Planter er også hyggelige og jeg elsker små dekorative fade med diverse grønt.vintagehjem_7_stormsmagasin

Et kig ind i stue nr. 2, som huser kombineret børneværelse og spisestue. Her har vi fået bygget en stor reol, som fylder hele væggen og rummer Jans enorme pladesamling og alle vores bøger. Med tiden skal der bygges en høj sovesofa med opbevaring under og sættes billeder op, som indtil videre pynter på gulv og skamler.

vintagehjem_8_stormsmagasin

Modebiblioteket.vintagehjem_14_stormsmagasin

Og farver og prikker og glitter i mit lille kjolerum. vintagehjem_5_stormsmagasin

Ovenpå er soveværelset, som er et af de dejligste rum i lejligheden. Der er skrå vægge med fritlagte bjælker og masser af lys. Når man ligger i sengen, kan man se fyrværkeriet fra Tivoli og det er altså ret hyggeligt.vintagehjem_stormsmagasinBlomster og Dior er godt at falde i søvn til. Og vågne op på.

vintagehjem_4_stormsmagasin

Pontus' lille garderobe med vintagestrik og -jakke, som jeg glæder mig til han kan passe en dag. vintagehjem_2_stormsmagasinPå hylderne over sengen har vi forskellige bøger og pynt, bl.a. en lille blåmejse i porcelæn fra Lyngby og et tryk af reklametegneren Henry Thelander. Min mor har originalen, som hang i mit barndomshjem og nu har jeg en kopi. Jeg har altid elsket motivet, som nu er endnu finere efter at have tilbragt mange timer som tegningen beskriver.

English recap: A little peek inside our home

 

De små forskelle i vores hjem

hamoghende_7_stormsmagasin hamoghende_9_stormsmagasinJeg er ret heldig at have en mand, som (næsten) altid er enig med mig, når det gælder indretning og de fleste ting i lejligheden har vi købt sammen. I hvert fald de store ting, nips er mere min afdeling. Vi har derfor ikke et hjem som er udpræget mig eller ham, men en god blanding af vores begges og fælles smag. Dog er der steder, hvor vores smag og interesser er forskellige, men lever side om side i bedste velgående. Det er efter min mening, det mest charmerende ved vores hjem – at man kan se hvem vi er og ikke alt er 100% strømlinet.

Her er et par eksempler:

hamoghende_stormsmagasin

Vi lytter begge til meget forskelligt musik, men i de to single kasser er det tydeligt at her bo to forskellige personer – Jan er til Tradegy, jeg er til Duke Ellington. hamoghende_4_stormsmagasin

I køkkenet har vi mange gode ting på hylderne, men vi er ikke lige begejstrede for det hele. Jeg er til søde sager (både dekorativt porcelæn og hjerteformet krymmel), Jan er til Marmite (gærekstrakt, som smager forfærdeligt, men skulle være vældig sundt).hamoghende_3_stormsmagasin

På reolen har vi begge plads i rammen og på hylderne. Jan er til Punk Love og Choosing Death, jeg er til 1000 Pin-up Girls og Modeleksikon.hamoghende_5_stormsmagasin

Som sagt er jeg uden tvivl den mest nips-fikserede herhjemme. Jan har også lidt pynt hist og her, det meste har jeg dog givet ham. Jeg er til porcelænsfugle, Jan er til Haddock.hamoghende_2_stormsmagasin

På opslagstavlen har vi minder fra rejser, postkort fra venner, gamle billeder Paris og Eddie og hvad vi ellers holder af. Jeg er til Christel tegninger og Vogue, Jan er til Kill-Town Death Fest.hamoghende_6_stormsmagasin

I soveværelset er vi begge specielt glade for vores store seng og udsigten over Tivoli. Derudover er Jan til uldne tern, jeg er til pastelfarvet satin.

English recap: Him and her in our home...

How to decorate a small space with vintage interior

Jeg har fået endnu en god udfordring: Hvordan indretter man et værelse, så det bliver hyggeligt og vintage-agtigt? Og samtidig ikke koster en bondegård? Her er lidt inspiration og et par ideer! Små møbler og tæpper

Når man ikke har så mange kvadratmeter, nytter det ikke noget at fylde halvdelen af pladsen ud med en stor hjørnesofa. Find derfor små møbler, som er brugbare og let kan flyttes rundt. Det giver muligheden for at lave lidt om, hvis man bliver trænger til noget nyt. Det er ret nemt at finde små vintagemøbler på diverse loppemarkeder og retro/vintage/antikbutikker. Især små kommoder og sofaborde er til at få fat på. Og ellers findes der en del reproduktioner også. Herunder er et par eksempler fra Sofakompagniet og IKEA som bl.a. lavet et par fine stole, som også er overkommelige i pris. Et gulvtæppe vil jeg også anbefale – det er en god måde at give et rum et særligt udtryk og er altid hyggeligt.

vintage_interior_stormsmagasin

1  /  2  /  3  /  4  /  5  /  6  /  7

Alle detaljerne

Og så er der jo alt det som skaber vintagestemning, hygge og personlighed – detaljerne. Puder, spejle, plakater, skåle, lamper, vaser, planter osv. Jeg finder selv rigtig mange fine ting på loppemarkeder, men igen er der også meget at finde i butikkerne og på nettet. Der bliver især lavet rigtig mange flotte plakatgenoptryk, som er en nem og billig måde at give et rum den rigtige vintagestemning. Det er især detaljerne som gør forskellen i et rum – det kan blive grafisk med nogle enkle ting i stærke farver, romantisk med fine guldrammer eller retro med de rigtige mønstre og farver.

Håber det gav lidt inspiration! Næste gang kigger jeg på vintageinspirerede sengetæpper, som faktisk også var en del af udfordringen. En svær disciplin, men jeg giver det bestemt et skud. Send mig gerne links, hvis I har nogle gode ideer!

vintage_interior_2_stormsmagasin

1  /  2  /  3  /  4  /  5  /  6  /  7

English recap:  A little inspiration and a few ideas for decorating a small space with vintage interior! Pics from my Pinterest account.

Green bathroom details

bathroom_stormsmagasin Som mange andre der bor i en ældre Københavnerlejlighed, har vi et lille bitte badeværelse. Et lille bitte, gråt badeværelse dækket i grå laminat fra gulv til loft. Det er uden tvivl det mindst prioriterede rum i lejligheden og ikke særligt charmerende. Men det fungerer, så vi lever med det. Jeg har længe drømt om at pille al indmaden ud og starte forfra, men lige nu bliver vi nødt til at bruge pengene lidt anderledes. Og hvad gør man så? Man forsøger at pynte på det som er.

For et stykke tid siden købte jeg dette fine Christel print af Retrohylden uden at vide hvor det skulle hænge, indtil det gik op for mig at det ville passe perfekt i laminatgrotten. Så i dag tog jeg ud og købte jeg en ramme til den søde dame. På vejen hjem gik jeg forbi Blomsterskuret på Værnedamsvej og købte en eucalyptus med, som åbenbart har det rigtig godt i varme, fugtige omgivelser – jeg ved intet om det, men den søde dame med de grønne fingre havde heldigvis helt styr på det.

Badeværelset er stadig småt og meleret, men nu er der til gengæld et par fine grønne detaljer, som tager lidt af det grå fokus. Det må da en være en start.

bathroom_2_stormsmagasinbathroom_3_stormsmagasinEnglish recap: Dreaming of a new bathroom, but for now we need to spend our money on other things. Today I put up a new old print and a pretty plant just to make it a little nicer.

 

These days

20marts_stormsmagasin Torsdag: IKEA

Selvom jeg virkelig sætter ære og kærlighed i at købe brugte ting, bliver jeg sommetider nødt til at tage i IKEA. Landet hvor softicen og kötbullerne flyder side om side med farverig plastic og laminatløsninger. Men altså også en hel del fine og praktiske ting, som man står og mangler. Jeg investerede i hylder i badeværelse og soveværelse, en spand (til bleer. Ja bleer. Åh. Gud.), håndklæder og puder.

Som menneske, hvis eneste transportmiddel er en cykel, kan det der med IKEA godt være et lidt uoverskueligt projekt. Heldigvis kom søde familiemedlemmer (med STOR bil) forbi og hjalp til. Og det var så dejligt.

20marts_3_stormsmagasin

20marts_6_stormsmagasin

Fredag: 4. th

Heldigvis er selvsamme familiemedlemmer nogle rigtige gør-det-selv-typer med store tasker fuld af skruer og værktøj og gode tips. Og de hjalp med tusind ting. Noget skulle køres væk på genbrugsstationen, guitarer, puslebord, hylder og knager skulle hænges op på vægge, vinduer skulle pudses og babytøj skulle strikkes. Til gengæld kvitterede jeg med diverse bestikkelse i form af hjemmelavet humus, kartoffelmadder, vegetariske pølsehorn, hjemmebagt brød, te og kager i en lind strøm. Eddie bidrog med hans blotte tilstedeværelse, hvilket er rigeligt, når man har limegrønne øjne og de blødeste gråstribede poter.

20marts_2_stormsmagasin20marts_4_stormsmagasin

Lørdag: Sofa

Jeg har en ufattelig energi i disse dage. Selvom jeg har 2,5 kilos arving og en god portion hormoner i kroppen føler jeg mig virkelig ovenpå. Så mange ideer og projekter presser sig på og jeg holder mig ikke tilbage. Men efter et par dage med lange lister og meget fart på, siger kroppen alligevel endelig fra. Min lænd gør ondt og mit hovede er stået helt af. Så lørdagen bliver tilbragt i køkkenet med nybagte boller, foran computeren og i sofaen. Mere kan den gravide krop vist ikke i dag. Og det er egentlig helt okay.20marts_5_stormsmagasin

English recap: These days we've been busy fixing the apartment and making ready for the baby.

10 vintage inspirerede sofaer under 5000,-

retro_sofaer_stormsmagasin

1  /  2  /  3  /  4  /  5  /  6  /  7  /  8  /  9  /  10

Det er virkelig så dejligt, når I kommenterer på indlæggene og også kommer med gode spørgsmål og ideer. Bl.a. har jeg fået et spørgsmål fra Puk, som gerne vil finde en 1950'er sofa til et SU-venligt budget (max 5.000,-) Puk er sikkert ikke den eneste, så jeg tænkte at det ville en god ide til et blogindlæg.

Vores egen sofa er original fra 1940'erne og købt på Lauritz.com for ca. 4 år siden. Både på Lauritz.com og DBA.dk kan man sagtens finde mange fine sofaer til en god pris, så det er bestemt en mulighed, hvis man har mod på det. Man skal være indstillet på at det dog kan være en længere og lidt krævende proces, da man skal følge godt med, måske ud i en længere budrunde og være sikker på at det man køber er i ordentlig stand. Til gengæld får man (lige som alt andet man køber brugt) noget helt særligt med historie og charme, som er svært at finde fra ny.

Det er svært at lave en liste med originale vintage sofaer – det går så hurtigt og pludselig er de solgt. Derfor er her et bud på 10 nye vintage inspirerede sofaer, som forhåbentlig ikke forsvinder lige med det samme. Heldigvis er der en tydelig tendens indenfor møbler til at lade sig inspirere af 1940'er og 1950'erne for tiden, så der er rigtig mange fine nye sofaer at finde. Og til rigtig gode priser endda. Jeg kunne sagtens være fristet til at investere i flere af dem og elsker at der er så mange smukke farver at vælge imellem. Har I en favorit?

 

About nesting

baby_3_stormsmagasin Hver morgen når jeg spiser min morgenmad i køkkenet, udspiller der sig et scenarie, jeg elsker at følge med i. Vi bor på 4.sal og foran køkkenvinduet står et stort træ. Snart er det forhåbentlig tæt dækket af lysegrønne blade, men lige nu er det nøgent og man kan se alt hvad der foregår i det – pt. et større byggeprojekt. En fugl knokler på livet løs for at lave den perfekte rede og den er virkelig meget ihærdig. Flyver til og fra med grene, det er ikke alle som dur og der skal arbejdes hårdt og præcist for at få dem til at passe sammen. Umiddelbart ser det hele lidt til tilfældigt ud, men jeg overraskes hver dag over langt fuglen er kommet med projektet. Og hvor sammenhængende og stabil reden ser ud. Rimelig imponerende. En gang i mellem kigger hunnen forbi, sætter sig et par grene derfra og tjekker at alt er som det skal være. Hun virker tilsyneladende også ganske tilfreds med den kommende bolig.

Et lignende projekt har vi gang i inden på den anden side af ruden. Vi arbejder nemlig også på en rede i form af at fikse og ordne og købe nye og gamle ting hjem til lejligheden, så vi er klar til hr. mini Storms ankomst. Jeg må dog indrømme at jeg næsten får lidt dårlig samvittighed, når jeg kigger på det ambitiøse projekt og den ivrige bygherre, som vimser rundt udenfor. Så engagerede eller praktiske er hverken mig eller Jan, så det tager sin tid. Til gengæld sidder fuglen vel næppe heller på kontor 37 timer oveni, går til fødselsforberedelse, yoga, blogger og holder sig opdaterede med venner og familie. Så måske er det okay. Indtil videre har de tobenede styr på følgende:

- Puslebord købt på DBA og hjembragt. Tjek.

- Barnevogn fundet på Facebook, skal bare betales og hentes. Næsten tjek.

- Babytøj. Semitjek. Min mor har kreeret de fineste strikkede trøjer, bukser og strømper en masse. Vi mangler bare lige de der praktiske dele, såsom sparkedragter og diverse.

- Seng. Helt vildt meget tjek! Vi ville så gerne have den fine Juno seng (den som lille Per også har) og var så heldige at få fat i den gennem en privat kontakt. I rigtig fin stand og til en god pris. Samtidig har min mor forsynet den med flere sæt hjemmesyet sengetøj, lagen og en lille dyne lavet af en stor dyne, som var til overs. Indtil videre er alt til babyen enten brugt eller hjemmegjort, hvilket også er målet. Så vidt muligt (og hygiejnisk) som det nu kan lade sig gøre, selvfølgelig. Det er både billigere for os og bedre for miljøet. Og langt finere, synes jeg. Lige bortset fra denne sofistikerede kanin, som jeg følte mig nødsaget til at købe – hverken gammel eller økonomisk forsvarlig, men helt ekstrem sød. Det er også et helt legalt argument til tider.

baby_stormsmagasin

 English recap: Like the birds outside our kitchen window, we're getting ready for the baby.

An interview about my passion for vintage

https://vimeo.com/120744037 For et par uger siden havde vi besøg af Ulrik herhjemme. Ulrik er ansat på min gamle uddannelse Grafisk Højskole, som nu hedder Danmarks Journalist og Mediehøjskole, men det har jeg så svært ved at vænne mig til. Han havde fået til opgave at lave nogle små film om nogle af dem, som har været igennem uddannelsen Kreativ Kommunikation (mig!) og se hvordan, vi er kommet ud på den anden side. Uddannelsen handler om at lære at kommunikere kreativt (big surprise) og kan derfor bruges på mange forskellige måder. Mange får job i reklamebranchen, lige som mig selv, men Ulrik var mere interesseret i at høre om bloggen og da jeg elsker at fortælle om den, var det jo et perfekt match.

Og egentlig giver det rigtig god mening at snakke om vintagekjoler og kreativ kommunikation. For det er jo præcis sådan jeg har det med mine kjoler – for mig er det den ultimative måde at udtrykke mig på. Al tøj er jo et udtryk i sig selv, der ligger så mange bevidste og ubevidste signaler i det. Vintagetøj er ingen undtagelse – tvært imod. Næsten alle mennesker har nemlig et forhold til f.eks. en enkel 1940'er uniform, en blomstret 1950'er kjole eller spraglet 1970'er poncho. Ikke nødvendigvis fordi vi har oplevet tøjet i sin tid, men alligevel har vi en følelse omkring det – et minde, en oplevelse, nostalgi. Her er så mange muligheder for at lege med tøjet og jeg elsker at dykke ned i modehistorien og lede efter de forskellige udtryk i stedet for at lade mig nøjes med hvad designerne har kreeret for nuværende sæson.

Samtidig råber vintagetøjet op i 2015. Det ikke er tit vi ser den slags i gadebilledet og så er det som at få et kig ind i en tid, som for længst er forsvundet. Og dét skaber reaktioner. Ikke engang mit lilla hår, ring i næsen og slidte fløjlsbukser kunne skabe den opmærksomhed, som en simpel vintagehat eller -kjole kan. Det er da kreativ kommunikation, der vil noget.

Kreativ Kommunikation er for øvrigt en fantastisk uddannelse og jeg elskede virkelig de tre år jeg fik lov at lære og lege. Hvis du vil se hvad nogle af mine medstuderende laver nu, findes de andre film lige her.

English recap: An interview about my blog and my love to express myself through vintage.

On my side of the bed

nighttable_2_stormsmagasin For lang tid siden (næsten et år måske?) købte jeg den fineste lille sengehylde hos Affär. Jeg har virkelig glædet mig til at få den sat op, men af en eller anden grund skete det ikke lige. Før nu altså. Op kom den med vaterpas, rawplugs, boremaskine og det hele. Og jeg klarede det helt selv. Eftersom den sidder på min side af sengen, har jeg også stået for indretningen – blomster og pastelfarver blev bærende element. nighttable_3_stormsmagasin

Det fine print købte vi på vores tur til LA og er et dejligt minde at vågne op til. Og Tromborg Lipcure har jeg altid indenfor rækkevidde. Altid.

nighttable_stormsmagasinUnder skuffen ligger et par magasiner og to bøger – Vi, de druknede af Carsten Jensen, som jeg elsker og læser for anden gang. Og Politikens Graviditetsbog som jeg forsøger at læse lidt i en gang imellem. Sidst kom jeg igennem et par sider om smertelindring ved fødslen (hvor der indgik mange lange og ganske ubehagelige ord) og gik lidt i panik. Så nu får den lov at ligge indtil jeg genvinder modet. Det er vist sådan en bog man tager i små doser. På gode dage.

English recap: A new old shelf by the bed. And the stuff I put on it.

Indoor spring!

spring_2_stormsmagsin Det er så absolut på tide med noget forår, hva? Jeg kan i hvert fald næsten ikke klare flere kolde dage, men bliver jo nok nødt til at bide i det sure æble og tage de sidste vinterkrampetrækninger med. Men indenfor i vores lejlighed, der er det forår!

Udover forår så har jeg også en svaghed for gamle champagneglas og -skåle og har efterhånden en god lille samling forskellige slags. Og det fine er, at de jo også kan bruges til så meget andet end champagne. F.eks. til at have fine blomster i. Og påskeæg. Så det har jeg. Alt sammen på det bedste mintfarvede fad, jeg købte på loppemarked i Forum for et par år siden. Hopla – instant forår!

spring_3_stormsmagsin

spring_4_stormsmagsin

English recap: I. Need. Spring. Now.

I'm officially grown up.

carpet_2_stormsmagasinFør jul var jeg en tur i IKEA for at købe nogle forskellige ting. Vi manglede bl.a. nogle lamper i køkkenet og et tæppe i stuen. Jeg ved ikke hvad det er med mig og tæpper under sofabordet – jeg synes det er meget voksent. Derfor har jeg også længe holdt lidt igen. En ting er at være 30, have fast job, (stort) lån i banken, pensionsopsparing, vielsesring på fingeren og et barn på vej. Noget helt andet er at have et tæppe i stuen. Dét er voksent. Men jeg overgav mig og vi købte et tæppe. Og jeg er vildt glad for det. Det er rigtig pænt, synes jeg og meget behageligt at have fødderne på. Voksenanbefaling hermed givet videre herfra. carpet_stormsmagasinEnglish recap: We bought a new carpet in IKEA and I feel like a real grown up!

Bye bye 2014 / part 1

byebye2014_stormsmagasinJeg har aldrig haft en særlig god hukommelse. Jeg kan naturligvis huske vigtige detaljer, som hvilken kjole jeg havde på til hvilken lejlighed, men de store træk nærmest fordufter fra min hjerne. Derfor er det en fordel for mig at blogge – på den måde kan jeg gå tilbage i arkiverne og gense hvad det nu var der skete. 2014 er ved vejs ende og året er fløjet afsted. Sikkert fordi jeg er blevet ældre, men også fordi at det har været et virkelig dejligt og begivenhedsrigt et af slagsen. Endnu en gang har jeg brugt bloggen til hjælp og hvis du har lyst til at se lidt af det jeg oplevede i løbet af året, er her en stak highlights fra første halve år.

Jeg...

Savnede sol og sommer

12070735724_1da1cda972_b

Funderede over en læserkommentar om hvorvidt det er gammeldags at være vintage?

boligliv_stormsmagasin

Luftede min smukke Lill Ann frakke

foto-289

Gjorde forårsrent i vintagegarderoben

springcleaning_7

Købte en meeeeeget fin Elsa Schiaparelli hat

schiaparelli_2_stormsmagasin

Viste hvad jeg gemmer under vintagekjolerne...

skirts_stormsmagasin

Gav tips til vintageshopping

Malmo_15

Og brugte dem da jeg var en tur i Malmö

Malmoguide_6_stormsmagasin

Var på shoot med mine vintagekjoler hos fotograf Niels Ditlev

1704_2_stormsmagasin

Og af billederne blev der nye visitkort til Storms Magasin

stormsmagasin_postkort_web5

Og sluttede af med den dejligste sommerferie hjemme i København

foto-17

English recap: 2014 went so fast - here's some of the highlights from the first 6 months...

My favorite winter breakfast + Hari Tea

haritea_4_stormsmagasin Hver morgen når mit ur ringer, er det bælgmørkt. Ikke en snert af den kommende dag er i sigte og det mest naturlige ville være at vende sig om på den anden side og sove videre indtil lyset vender tilbage. Desværre er mit arbejdsliv ikke indrettet efter nordens årstider og jeg bliver nødt til at stå op selvom det stadig er sort som natten og temperaturen ligger langt under rimelighedens grænser.

På disse mørke, kolde dage har jeg virkelig brug for en ordentlig start. Ikke noget med at stresse rundt og skulle nå alt på ingen tid, det fungerer slet ikke for mig. Jeg starter med at tage denne på. Det føles godt og ekstra luksuriøst på en grå hverdag. Så sætter jeg vand over, laver havregrød, river et æble og hakker hjemmelavede brændte mandler, som jeg næsten altid har stående. Meget nemme at lave (se min opskrift her) og ellers er ristede mandler og en smule flydende honning også rigtig fint. Havregrød i skålen, revet æble og mandler på toppen og en god varm kop te ved siden af – min yndlings vintermorgenmad!

haritea_3_stormsmagasin

Meget belejligt fik jeg for et par uger siden en kasse med Hari te ind af døren. 8 forskellige - alle sammen økologiske og smager virkelig godt. Jeg har nu prøvet dem alle sammen flere gange og mine favoritter er klart Delighted med ingefær og citron, Talk to Me med lakrids, mint og lavendel og Sanctify med ingefær, fennikel og kanel. Alle meget vinteregnede og lidt julede også.haritea_2_stormsmagasinMed al den nye dejlige te er jeg blevet nødt til at udvide teområdet med en ekstra hylde, så nu pynter alle Hari teerne øverst oppe med alle de fine farver og illustrationer - og det er altså lidt af et blåstempel. Som det meget visuelle menneske jeg er, er det kun de mest visuelt indbydende ting, som kommer op på hylderne, alt andet bliver gemt i skuffer og skabe. Jep, de er bestemt godkendt – både på smag og udseende!

haritea_stormsmagasin

English recap: My favorite winter breakfast: oatmeal with shredded apple and caramelized almonds - and a cup of hot Hari tea on the side. Yum!

A new friend in the kitchen

Kitcatclock_stormsmagasin Da jeg var lille lærte jeg at man altid skulle give gaver, man også selv kunne tænke sig at få. Det er sådan en fin tanke, synes jeg, men den var muligvis lidt mere aktuel, når det handlede om at finde fødselsdagsgaver til de andre piger i 3.A. Ikke desto mindre fik Jan altså dette fantastiske Kit Cat ur i fødselsdagsgave, som jeg selv længe har drømt om. Det skal lige siges at han også fik andre gaver, som ikke nødvendigvis var noget jeg selv ønskede mig.. Heldigvis er han også rigtig glad for uret, som har fået en fin æresplads midt i køkkenet. Uret er oprindeligt lavet i  USA i 1930'erne og er siden da solgt i tusindvis over hele verden. Den originale version er sort og hvid, ligesom det jeg har købt, men det fås i dag også i en masse andre farver. Jeg synes det er så fint, men sine store rullende øjne, brede smil og logrende hale. Uret kan købes mange steder online, jeg købte vores her på Amazon.

http://vid1355.photobucket.com/albums/q719/Stormsmagasin/Kitcatclock_stormsmagasin_zpsj4hmncpt.mp4

English recap: One of my birthday presents for Jan this year was this amazing Kit Cat Clock!

My vintage home

boligliv_stormsmagasin For snart et år siden tog fotograf og stylist Nicoline Olsen disse fine billeder i vores lille hjem på Vesterbro. I september var billederne i magasinet BoligLiv og nu ligger noget af artiklen sørme også på nettet, som kan ses lige her!

boligliv_3_stormsmagasin boligliv_2_stormsmagasinboligliv_stormsmagasinEnglish recap: Almost a year ago photographer and stylist, Nicoline Olsen, took these pictures of our home. Now some of the article is online. Read it (if you know Danish) and see more pictures here!

Our home featured in BoligLiv

10492300_436216626519706_8364510158733817469_nI dag kom septembernummeret af BoligLiv på gaden. Og sørme så om der ikke er en lille artikel om vores fine lejlighed. Køb det og læs bl.a. om mine bedste indretningstips, min yndlingsrum (det er svært at gætte) og hvad der aldrig kommer ind i mit hjem! English recap: There's a small article about our home in the latest issue of the Danish interior magazine BoligLiv.

 

New stuff in our living room

skoleskab_2_stormsmagasinDenne sommer kunne jeg se frem til hele tre ugers ferie hjemme i gode gamle København. Og hvilken ferie! Jeg havde mange og store planer om alt det jeg skulle nå - og alt det jeg ikke skulle nå. Det viste sig så at København også holdt sommerferie og diskede op med sådan ca. 30 grader næsten hver eneste dag i tre uger i streg. Og 30 grader er altså ret meget og ret varmt når man bor midt i byen på 4. og 5. sal. Så alt det der praktiske med at få ryddet op i kælderen, smidt ting ud og anskaffet sig nye (gamle) og gjort mega hovedrent, kom jeg aldrig rigtig i gang med. I stedet nød jeg smukke solrige København hver eneste dag - og det var i virkeligheden nok også det allerbedste. Men altså, to ting fik jeg dog ordnet. Og endda noget som har stået på ønskelisten længe, så det var rigtig rart. Først i ferien lokkede jeg min far en tur i IKEA (mod kage og aftensmad, virker hver gang) og fik denne stol med hjem. Mig og Jan har længe ledt efter en ligende stol og kigget på Lauritz.com, Den Blå Avis, loppemarkeder og diverse butikker. Men den helt rigtige fandt vi aldrig - lige indtil denne dukkede op. IKEA har nemlig valgt at reproducere nogle klassikere og her i blandt den fine lænestol. Heldigvis er det ikke det sædvanlige IKEA-laminat-helvede, men massiv birk og faktisk rigtig fin kvalitet. Og god at sidde i er den også, det er både Jan og Eddie og jeg blevet enige om. Total godkendt om man vil. Puden røg også med hjem fra IKEA, den passer så godt til, synes jeg. stol_2_stormsmagasin stol_stormsmagasin

skoleskab_stormsmagasin

Andet møbelindkøb i ferien blev dette gamle skoleskab fra en af mine absolutte yndlingsbutikker Affär i Skydebanegade. Har efterhånden rigtig mange ting fra Leas fine butik og denne her skulle altså også med hjem. Eller det vil sige - jeg overførte pengene, mens min søde bror og mand bandende og svovlende baksede det store skab op på 4. sal. Vi har længe snakket om at anskaffe os en skænk til al det vintage porcelæn og mange glas jeg køber, ja faktisk har jeg fået forbud om at købe mere før vi fik fat på noget opbevaringsplads. Det hjalp i den grad på motivationen. Og så var det jo at jeg fik øje på dette fine skab i Affär og slog til. (Sådan noget skal man ikke tænke for længe over, det ved jeg desværre af bitter erfaring.) Skabet er lidt større end det jeg egentlig havde forestillet mig at vi skulle have, men da det er lyst syner det ikke voldsomt. Til gengæld er der jo plads til endnu flere loppefund i det og det skal man bestemt ikke kimse af.

skoleskab_3_stormsmagasinEnglish recap: Got some new furnitures in our living room - a 50s inspired chair from IKEA and a vintage school closet from on of my favorite shops Affär. Use the Google Translation button to get the full translation.

Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin'

Shades of grey

Eddie_stormsmagasinDa vi blev gift for lidt over et halvt år siden, fik vi virkelig mange fine gaver. Denne stol var en af dem og den passer så fint ind i vores lejlighed. Især et lille pelset familiemedlem har kastet sin kærlighed på selvsamme stol og bruger gerne mange timer i den hver dag. En gråstribet Eddie på et gråstribet tæppe i en gråstribet stol, så bliver det vist ikke meget mere farvekoordineret. Og det bedste er - den er 100% kradsesikret!

English recap: This chair was one of our wedding gifts and it's really perfect in our home. Especially one furry member of the family loves this chair and their grey stripes match perfectly.

Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin'