Foredrag

 

Vil du vide mere om vintage, modehistorie, personlig stil og styling med vintage, bæredygtig mode eller historiske kropsidealer, så kommer jeg gerne og fortæller om det. Herunder er to foredrag som jeg kan tilbyde, men skræddersyr også gerne efter ønske.

 

Vintage – modehistorie, magi og mening

Foredraget tager udgangspunkt i min’ bog, Vintage, og min personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne min femininitet og hellige mig farverige vintagekjoler. For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik jeg også et langt bedre selvbillede og forhold til min kvindelige krop – det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt, og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre – man får nemlig bedre kvalitet for færre pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at købe brugt. Og ikke nok med at det gamle tøj er bæredygtigt, så er der noget magisk ved at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid – vintage indeholder nemlig både gemte og glemte fortællinger om historiske begivenheder, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.


Bæredygtig mode

I dette foredrag fortæller jeg om modeindustriens historie og hvordan hvordan mode har udviklet sig fra at være en luksus forbeholdt de velhavende til i dag, hvor mode er blevet allemandseje – og den næstmest forurenende industri, kun overgået af olieindustrien. Danskerne køber i gennemsnit 16 kg tøj om året, og vi er derfor det land i Skandinavien som forbruger mest tøj. Dette er ikke et enestående tilfælde, men en tydelig tendens verden over forårsaget af fænomenet fast fashion, som gør det muligt for mange at købe tøj til meget billige priser. Men fast fashion slider på mennesker og miljø, og i de sidste par år er der kommet stor fokus på problematikken – vi bliver nødt til at være mere kritiske, forbruge mindre (og bedre) og ikke mindst købe mere brugt. Og brugt tøj er er mere og andet end 70'er kjoler i tyk polyester eller udtjente vindjakker fra 90'erne. Brugt tøj er også en lang, glamourøs 30'er-silkekjole, en Gucci-taske fra 2015 eller den evig klassiske cowboyjakke. Jeg fortæller om de forskellige kategorier indenfor brugt tøj, hvor man finder det og de mest almindelige udfordringer det giver. Derudover gennemgår jeg det 20. århundredes modehistorie og giver et indblik i hvad du kan forvente at finde, og hvilke årtier der passer godt til forskellige kropstyper.


Eksempler på tidligere foredrag

Bæredygtig mode på Design Museum Danmark

Film af Sustain Daily

 

Vintage – sådan får du modehistorie, magi og mening i din garderobe

Foredrag med udgangspunkt i min bog på Glostrup Bibliotek

Billede af Peter Storm Hansen

Billede af Peter Storm Hansen


Kommende foredrag