Vintage fashionista, skattejæger og modehistorienørd

... er de tre ord, som bedst beskriver hvem jeg er og hvad jeg laver.

Tøj har altid været en stor del af min personlighed og den bedste og mest direkte måde for mig at udtrykke mig på. I årenenes løb troede jeg derfor at mode var det, jeg interesserede mig for. Men moden blev ved med at tage begejstringen fra mig med alle dens regler, alt for tynde modeller og et minimalistisk, androgynt, masseproduceret univers jeg slet ikke kunne genkende mig selv i. Hverken min krop eller personlighed passede ind i de kantede moderegler, og jeg følte mig, helt ærligt, altid lidt forkert. Flere gange droppede jeg derfor drømmen om at uddanne mig indenfor mode – jeg kunne simpelthen ikke finde min plads i det.

piastorm_2.png

mode vs. stil

Da jeg opdagede at der fandtes en parallelverden af tøj fra svundne tider, fandt jeg ud af hvad det i virkeligheden er, der får mit hjerte til at slå. Det et nemlig ikke mode – det er stil. Og stil er en helt anden snak. Vintage gav mig en verden, hvor jeg endelig kunne trække vejret og udleve alle mine (tøj)drømme. Det er originalt, det er autentisk, det er mystisk, det er glamourøst, det er historisk, det er feminint og det er magisk. Og det allerbedste? Her er det mig, der bestemmer, her findes ingen regler, ingen prædefinerede udtryk, ingen forkerte kroppe. Jeg begyndte at lege med tøjet igen og fik et langt bedre selvbillede (og en kæmpestor garderobe).

 

Storms Magasin

Storms Magasin var oprindeligt navnet på den vintagebutik, jeg gerne ville åbne. Med tiden fandt jeg ud af at jeg syntes det var sjovere at skrive og fortælle om vintage, end at sælge det, så jeg lagde butiksdrømmen på hylden og startede en blog i stedet. Med tiden har bloggen udviklet sig med sjove projekter og nye bekendtskaber – altid med vintage som omdrejningspunktet.

I marts 2017 udgav jeg bogen VINTAGE, som indeholder al den erfaring jeg har gjort mig de sidste mange år, personlige historier og masser af tips og tricks om vintage. Derudover holder jeg bl.a. foredrag, skriver artikler og er arrangør af Danmarks første vintagemesse København Vintage og dens lillesøster Vintage Vinter.

Tak fordi du kigger forbi mit vintageunivers.

 

Mange hilsner, 

Pia Storm