Vintage shopping guides

IMG_7683-2.jpg
 

Jeg rejser aldrig nogen steder uden at have undersøgt nøje, hvilke vintagebutikker jeg skal besøge. Nogle synes det er sært at jeg bruger så meget tid på at gennemgå den ene butik efter den anden, men for mig handler det ikke bare om at svinge Visa-kortet og proppe kufferten. Jeg håber selvfølgelig altid at komme hjem med gode fund, men der er mere i det: vintagebutikkerne rummer en mode- og kulturhistorie, som er svær at finde på selv de bedste museer og her kan man endda få lov at røre, prøve og købe det hele. Og efter en ferie i Paris vil jeg langt hellere komme hjem med end en original 1940’er Dior-kjole syet i byernes by (drømmer stadig) end et Eiffeltårn, som er produceret i Kina. Dét er da en souvenir, der vil noget.

Indtil videre er det lykkes mig at lave guides for København, Malmö, Paris, New York og Los Angeles og i fremtiden kommer der forhåbentlig endnu flere til. Jeg er næsten altid opdateret på butikkerne i København, men bruger I mine guides udenlands, vil jeg anbefale at tjekke op på butikkerne inden I bruger en halv dag på transport – de kan være lukket imellemtiden. 

God vintagejagt!

 

København vintage shopping guide

Københavns vintage- og secondhand-butikker står mit hjerte særlig nært. De sidste mange år har jeg besøgt butikkerne regelmæssigt, og jeg kender efterhånden mange af ejerne bag disse små, funklende perler som overstråler enhver stor modeforretning i min optik.

 
 

 
 

Malmö vintage shopping guide

Bor man i københavnsområdet er der ingen undskyldning for ikke at tage turen over sundet og besøge Malmö. Det tager kun en halv time med toget fra Københavns Hovedbanegård, og så kan man bruge hele dagen i den hyggelige by med fika og vintage!

 
 

 
 

Paris vintage shopping guide

Paris er min absolutte yndlingsby og et vintagemekka uden lige. Jeg har slet ikke nået at komme alle butikkerne eller markederne igennem endnu, men jeg arbejder stærkt på sagen. For nu må I nøjes med min sparsomme liste af fine butikker og forhåbentlig gør I endnu flere magiske vintageoplevelser i byernes by.

 
 

 
 

New York vintage shopping guide

New York er byen hvor alt kan lade sig gøre og alt findes – og det bugner med vintage! Jeg har langt fra været alle vintagebutikkerne igennem, men her er en række jeg har besøgt, og gerne besøger igen.

 
 

 
 

Los Angeles vintage shopping guide

Ingen anden by, jeg har besøgt, kan sammenlignes med Los Angeles, når det kommer til vintage. LA har siden midten af 1900-tallet været hjemstavn for de rige og berømte, og det smitter også af på udbuddet af vintage. Her er uendelige mængder af tøj og accessories og kvaliteten er fantastisk.