Paris vintage shopping guide

20160819-CA2_0384.jpg
 

Paris er min absolutte yndlingsby og et vintagemekka uden lige. Jeg har slet ikke nået at komme alle butikkerne eller markederne igennem endnu, men jeg arbejder stærkt på sagen. For nu må I nøjes med min sparsomme liste af fine butikker og forhåbentlig gør I endnu flere magiske vintageoplevelser i byernes by.

 

Au Petit Bonheur la Chance, 13 Rue Saint-Paul

Prisklasse: $$$$

Au Petit Bonheur la Chance handler ikke med vintagetøj (der er en smule til børn), men er en lille bitte butik med knapper, postkort, stof, verdenskort, skoletavler, små skåle, masker, notesbøger, linealer, tegneserier og en milliard andre ting – alt mindst 50 år gammelt. Det særlige ved butikken er at meget at det som er til salg aldrig har været brugt og man kan derfor finde stakkevis af ubrugte julekort, kuverter og notesbøger og alt muligt andet godt. En helt vidunderlig lille skattekiste!


Come on Eileen, 16/18 Rue des Taillandiers

Prisklasse: $$$$

Det kan godt kræve en dyb indånding før man går ind i vintagebutikken Come on Eileen. Butikken er fordelt på to etager og er proppet (virkelig proppet) med tøj, sko, tasker og alt muligt andet fra gulv til loft og der er ikke meget system i stativerne. Til gengæld flyder det med mærker som Nina Ricci, Dior, Prada og Pucci (både til børn og voksne) og jeg er ikke i tvivl om at der er guld at finde imellem al rodet.


Didier Ludot, Jardin du Palais Royal, 24 Galerie Montpensier

Prisklasse: $$$$$

Søger man på nettet efter Didier Ludot finder man mange blogpost og anmeldelser der omtaler butikken som lige dele fantastisk og angstprovokerende at besøge. Og ganske rigtigt – en lille butik spækket med de mest vidunderlige couturekjoler, Chanel-jakker og Hermes-tasker (ikke billigt!), men også en ejer som emmer af irritation over at man overhovedet var nærmet sig hans lille paradis. Sådan er nogle vintagebutiksindehavere, desværre, men varerne er sublime. Butikken er klart et besøg værd, men forvent ikke den store begejstring for din tilstedeværelse.

Hvis du vil have en forsmag på butikken, findes der er flere små film på YouTube, f.eks:

 

> State of Style: Interview med Didier Ludot

> Kim Kardashian besøger Didier Ludot


Le Cygne Rose, 47 Rue Saint Paul

Prisklasse: $$$$

Butikken Le Cygne Rose er en fin, lille butik i Marais-kvateret som handler med vintagetøj, smykker, gamle blonder, korsetter, vifter og andre fine sager. En stor del af udvalget ville jeg betegne som antik, da det er skabt før 1920 og farvepaletten i butikken dækker mest hvid, pastelfarver og sort. Det er altså ikke her man finder et multifarvet 80'er-skrud, til gengæld kan man komme hjem med en gulvlang 30'er-kjole i koral silke – og det er jo heller ikke helt tosset.

Når man allerede er i gaden Rue Saint Paul, kan jeg varmt anbefale at gå en tur op og ned, kigge forbi Au Petit Bonheur la Chance (nævnt øverst på siden) og også se alle de mange fine, små butikker som handler med antikviteter og vintagesmykker.


Mamie Blue,69 Rue de Rochechouart

Prisklasse: $$$$

Mamie Blue er en klassisk vintagebutik med alt hvad det indbærer: udsøgte materialer, smukke prints og gode historier hænger tæt på bøjlestativerne og man skal tage sig god tid til at se det hele nøje igennem. Husk også at kigge ned i kælderen, i alle glasskabene og over stativerne – alle steder gemmer der sig små og store fund fra ca. 1920-1980. Før i tiden lå søsterbutikken Chez Mamie ved siden af, men da jeg sidst var forbi i efteråret 2017 var butikken lukket – jeg krydser fingre for at den er åbnet igen siden da.


Mamz'elle Swing, 35 Rue du Roi de Sicile

Prisklasse: $$$

Man danner sig hurtigt et overblik i vintagebutikken Mamz'elle Swing, som bare rummer et enkelt lokale  med nøje udvalgt tøjet og tilbehør fra primært 1940-1950-1960'erne. Så hvis du er ude efter klassiske 50'er-kjoler med print, store plastiksmykker eller New Look-hatte er Mamz'elle Swing butikken at besøge!