Back to All Events

Grøn Glamour – om vintage og bæredygtig mode

Foredraget handler om modens historie og hvordan hvordan den har udviklet sig fra at være en luksus forbeholdt de velhavende til i dag, hvor mode er blevet allemandseje – og den næstmest forurenende industri, kun overgået af olieindustrien. Danskerne køber i gennemsnit 16 kg tøj om året, og er derfor det land i Skandinavien som forbruger mest tøj. Dette er ikke et enestående tilfælde, men en tydelig tendens verden over forårsaget af fænomenet fast fashion, som gør det muligt for mange at købe tøj til meget billige priser. Men fast fashion slider på mennesker og miljø, og i de sidste par år er der kommet stor fokus på problematikken: vi bliver nødt til at være mere kritiske, forbruge mindre (og bedre) og ikke mindst købe mere brugt. Og brugt tøj er er mere og andet end 70'er kjoler i tyk polyester eller udtjente vindjakker fra 90'erne. Brugt tøj er også en lang, glamourøs 30'er-silkekjole, en Gucci-taske fra 2015 eller den evig klassiske cowboyjakke. Pia Storm fortæller om de forskellige kategorier indenfor brugt tøj, hvor man finder det og de mest almindelige udfordringer det giver. Derudover gennemgår hun kort det 20. århundredes modehistorie og giver et indblik i hvad du kan forvente at finde, og hvilke årtier der passer godt til forskellige kropstyper.

Foredraget er gratis.

Later Event: September 27
Vintage