Sådan sælger du dit vintagetøj

KBH_Vintage_WEB_Batch3-7758.jpg
 
 

Måske har du arvet en stak tøj fra et familiemedlem eller måske vil du bare sortere ud i dine egne vintagefund. Lige meget hvad, er der ingen grund til at smide tøjet ud – i mange tilfælde kan du sælge det videre og måske få råd til mere vintageguld. Herunder guider jeg til tre forskellige måder at sælge vintagetøj og -tilbehør: Til en butik, på nettet eller et marked. 

 

1. Sælg vintage til en vintagebutik

Nogle vintage- og secondhandbutikker køber eller tager vintagetøj i kommision. For at spare dig selv og butikken besværet, er det en god ide først at sende butikken en mail med et eller flere billeder og en beskrivelse af det du gerne vil sælge – så går du ikke forgæves, hvis butikken ikke er interesseret i tøjet. Husk på at butikkerne køber tøjet til en relativ lav indkøbspris, da de lever af at sælge tøjet videre. Se min oversigt over vintagebutikker i København her.

 

2. Sælg vintage på nettet

Der er intet der holder dig fra at sætte dit vintagetøj til salg på nettet, men der er meget du kan gøre for at øge chancerne for at få det solgt.

Tydelige billeder. Lige meget om du tager billeder med mobilen eller et rigtig kamera, så sørg for at fotografere tøjet i dagslys så farverne kommer til sin ret. Sørg også for at tøjet er vasket strøget, så det ser mere indbydende ud. Har du mulighed for at fotografere tøjet på en gine eller en model, får den potentielle køber et tydeligere billede af hvordan tøjet i virkeligheden ser ud.

Mål. Husk som minimum at opgive målene på bryst, talje, hofte og længde. 

Beskrivelse. Beskriv så vidt muligt alt hvad du ved om tøjet: årstallet eller årtiet, hvor det kommer fra, materialet, detaljerne (knapper, broderi, lommer, for, lynlås osv.), evt. pletter, huller, lugt eller andet, man som køber gerne vil vide inden man slår til. Jo mere information du kan give, jo lettere er det for køber at tage en hurtig beslutning – og des færre spørgsmål skal du svare på.

Her kan du sælge vintage på nettet:

Ebay.com og Etsy.comRigtig mange køber og sælger vintage på Ebay og Etsy verden over og det kan du også sagtens gøre. På Ebay kan du både sælge til en fast pris eller sætte en budrunde igang og på Etsy sælger du altid til en fast pris – læs meget mere om at sælge på Ebay og Etsy. Her er mange kunder, men også mange sælgere, så det gælder om at få sine varer til at skille sig ud blandt de mange annoncer. Det er gratis at oprette sig, men du betaler ved at give en mindre procentdel af det du sælger, hvis du sælger. Føler du dig ikke komfortabel med at skrive på engelsk, kan du også sælge vintage på danske sider: 

DBA.dk og Trendsales.dk. På Trendsales handles der primært med moderne tøj mens du kan finde alt mellem himmel og jord på Den Blå Avis. Begge sider er dog også værd at tage i betragtning, da en del også leder efter og køber vintagetøj her. Husk en fangende overskrift, gode billeder og en omfattende beskrivelse af det du vil sælge.

Facebook. Der findes efterhånden mange fine grupper på Facebook, hvor du både kan købe og sælge vintagetøj. Husk at læse gruppernes regler igennem inden du sætter noget til salg – der kan være visse krav til tøjets alder og udtryk og det varierer fra gruppe til gruppe. Tjek f.eks. grupperne Salg af vintage, repro & rockabillytøj 30-60'erne, 1900-1970 Vintage de Luxog Ooh La La! 1930-1962 Vintage Hive Mind BST.

 

3. Sælg vintage på et marked

Til sidst, men ikke mindst, kan du tage ud i virkeligheden og sælge dit vintagetøj direkte til køberen på et loppe- eller tøjmarked. I mange af de større byer findes der utallige muligheder for at leje en stand og få ryddet ud i gemmerne. Sørg for at have et tøjstativ og bøjler med, så tøjet kan komme op og hænge og øg chancerne for et salg ved at sørge for at tøjet er vasket og strøget, så det er lige til at tage i brug.

Rigtig god fornøjelse med vintagesalget!