Eventyr i Moltkes Palæ og antiglamourøs onsdag

laugenesopvisning2016_10_stormsmagasinlaugenesopvisning2016_15_stormsmagasinDagen i dag er den ultimatime modsætning til min glamourøse aften i går. Jeg er halvsyg, har hovedpine, vores toilet er gået i stykker, det er gråt udenfor og jeg orker slet, slet ikke at kommentere på det der valg. Det er en tung og meget lidt elegant dag, som jeg forsøger på at kurere med hjemmearbejdsdag, chokoladekiks, te og billeder fra i går. Og det hjælper lidt. I går var jeg inviteret til Laugenes Opvisning i Moltkes Palæ, som har fokus på dansk beklædningshåndværk og smykkekunst, der fremstilles i hånden. Hvert år bliver der udvalgt en række fra skrædder-, smykke-, modist-, bundtmager- og frisørlauget til at vise deres talenter frem (og en af dem kender jeg!). Det var virkelig godt at se en opvisning, som som var bygget op om kreativitet og solidt håndværk, fremfor modetrends og hurtigt salg. Mega flot altså. Lad os kigge på nogle af mine favoritter.

laugenesopvisning2016_stormsmagasin

Eventyrlig kjole af Winnie Christiansen med fine blondedetaljer på ærmer og skørt. Og lange sorte handsker, som altid er en sikker vinder hos mig.laugenesopvisning2016_17_stormsmagasin

Hun havde også lavet denne lange kjole i hvad der lignede røde rosenblade, så smukt.laugenesopvisning2016_4_stormsmagasin

Her fik jeg ikke fat i navnet, for jeg var helt væk i det der hår!laugenesopvisning2016_5_stormsmagasin

Den smukkeste hvide kjole, som lignede istapper af Emilie Hjarsø. Et noget mere elegant alternativ til julefrokosternes nissepigekostume.

laugenesopvisning2016_18_stormsmagasin

Eller måske denne her fra Kaysen Couture? Med små snefnug drysset over det hele, hold nu op den var pæn. Nok nærmere en brudekjole og måske lige overdådig nok at drikke juleøl i.laugenesopvisning2016_6_stormsmagasinDen mest fantastiske kyse fra Danske Modister. Sådan en kunne jeg faktisk godt bruge.

laugenesopvisning2016_7_stormsmagasinOg så kom vi til smykkerne og min seje veninde, Signe Abrahamson, som også var en af de udvalgte til opvisningen. Det var selvfølgelig lidt svært at se alle de fine detaljer på afstand, men efterfølgende kunne man gå rundt og kigge nærmere. Mega sejt og mega flot og de der glimmerbukser var altså prikken over i'et.

laugenesopvisning2016_9_stormsmagasinFor mig var aftenens absolutte højdepunkt Det Kongelige Teaters kostume- og maskørafdeling. Det var de vildeste kjoler, det smukkeste hår og mest dekandente detaljer. Jeg elskede det hele og ville ønske at flere ganske almindelige modedesignere lod sig inspirere på denne måde. Først var der denne lyseblå ballerinakjole med tylsskørt og corsage.

laugenesopvisning2016_8_stormsmagasin

Og den var der også i en rød version. Åh! Og håret. Åh igen!laugenesopvisning2016_13_stormsmagasin

Men denne her dame slog alt. Ved ikke hvilket teaterstykke kostumet er lavet til, men tjek lige den krave, den kappe, det skød og den beskedne hårpragt inklusiv pynt. Hold. Nu. Op.laugenesopvisning2016_12_stormsmagasin

Argh.laugenesopvisning2016_14_stormsmagasinSå var opvisningen slut og hele herligheden tog en sidste en tur ned af podiet og jeg fik endnu et lille glimt mere af snefnuggene.

laugenesopvisning2016_3_stormsmagasin

Bagefter fik jeg set nærmere på Signes flotte smykker, som jeg jo har kigget på så mange gange i hendes smukke butik i Valkendorfsgade, men alligevel aldrig får nok af. Jeg elsker hendes stil, som både er rå, men luksuriøs, feminin og elegant på samme tid. Og så har hun, som mig, også en svaghed for gamle sager og hendes smykker er altid udstillet i et univers med gammelt glas og andre fine vintagedetaljer.laugenesopvisning2016_2_stormsmagasin

Perlehalsekæde? Jo tak. laugenesopvisning2016_16_stormsmagasinSå var det tid at sige farvel og tak til champagne, lysekroner og overdådige guldrammer og hej til min varme seng, brummende toilet og begyndende hovedpine. Og nu ringer jeg efter en VVS'er.

English recap: A night at Moltkes Palæ in Copenhagen