Har du støttet din lokale vintagepusher i dag?

envarivintage_2_stormsmagasin carmen_stormsmagasinHej og hov og en lille ufrivillig pause herfra. Træthed, travlhed og sløjhed har været årsagen og selvom her har været lidt stille, har jeg nu stadig arbejdet på diverse vintageprojekter – guide og messe i særdeleshed. Messen begynder så småt at tage form og jeg har lokket nogle virkelig seje butikker og private samlere til at tage deres guld med. Jeg tror – jeg ved! – at det bliver virkelig, virkelig godt.

Og selvfølgelig skal København have en vintagemesse, det er da klart. Må ærligt indrømme at min første og største motivation for at sætte messen i søen er at jeg jo gerne selv vil have fingrene i en masse nye gamle sager. Ganske egoistisk sådan set. Samtidig har jeg haft en årelang kærlighedsaffære med de danske vintagebutikker og jeg vil have at de skal blive her. Ellers går alt efterhånden op i highstreetkæder, bland selv slik og Lagkagehuset og det er alt for trist. Det er egentlig ganske enkelt: køber vi noget, kan de betale huslejen og købe flere kjoler hjem, som vi så kan købe, så de kan betale huslejen og købe flere kjoler, som vi så kan købe.. jeg tror I er med. Efter mange snakke med butiksindehavere ved jeg at det ikke er nemt – det er mange timers benhårdt arbejde med en lille fortjeneste at få det til at køre rundt. Udefra ser det ofre vældig glamourøst ud med de smukke, ekstravangante kjoler og perler og palietter, som glimter og glitrer, men i virkeligheden er det hårdt slid og lange aftner. Heldigvis er ejerne yderst passionerede personligheder, som brænder for deres fag og kæmper en brav kamp, for at få det til at lykkes – så alle vi andre kan nyde godt af de dragende universer, det smukke tøj og de skjulte skatte, vi ellers ikke ville have fundet.

Selvfølgelig kan man finde meget på nettet og ofte billigere end i de fysiske butikker, det benytter jeg mig også selv af. Men allerhelst køber jeg lokalt. Vil vi have de lokale vintagebutikker, må vi bruge dem og støtte op om det hårde slid. Så inden alle går amok i Black Friday lige om lidt, vil jeg så gerne opfordre til at overveje, hvad vi gerne vil have – de store mastodontkæder eller de små originale butikker? Så simpelt er det. Og forhåbentlig kan København Vintagemesse også være med til at give butikkerne et boost, så vi kan få lov at beholde dem mange år endnu. Det vil jeg i hvert fald rigtig gerne.

carmen_2_stormsmagasinFN92_2_stormsmagasin