Økologisk hverdagspleje fra Urtekram

urtekram_stormsmagasinIndlægget er lavet i samarbejde med Urtekram Herhjemme kender vi vores postbud ret godt. Altså ikke sådan helt old school at vi inviterer på kaffe og lokal sladder i køkkenet, men alligevel. Vi hilser altid, når vi støder på hende i kvarteret og når hun kommer med pakker, møder vi hende halvvejs på trappen, så hun ikke skal hele vejen op på 4. sal. Hun kan jo ikke gøre for at vi får så mange pakker – Jan er ivrig vinylsamler og køber plader fra hele verden og jeg køber da også et par ting (host host) i ny og næ.

For noget tid siden ringede dørtelefonen igen og vores søde postdame kom med endnu en pakke. Denne gang var kassen hverken fyldt med plader eller gamle kjoler, derimod skønheds- og plejeprodukter, som Urtekram havde været så søde at sende afsted til os. Urtekram er ikke noget nyt fænomen her i huset, vi har købt deres produkter, både de spiselige og ikkespiselige, i årevis, ganske enkelt fordi de holder – alt er økologisk, lækkert (både det til at putte i munden og det til at smøre på kroppen) og ikke testet på dyr. Og så er designet flot, hvilket også er et plus, når man er en visuel nørd som mig.

Produkterne vi fik tilsendt var shampoo, balsam, body lotion, håndsæbe og håndcreme fra de to mest populære serier, Rose og Nordisk Birk. Begge serier har vi haft hjemme før, især håndsæben og hårprodukterne er ofte fast inventar. Jeg kan godt lide at noget af det vi bruger mest af, er i orden og hverken er skadeligt for os, dyr eller miljøet. Håndcremen og bodylotion'en havde jeg ikke prøvet før, men er allerede ret begejstret. Begge er lette at smøre ud, absorberes hurtigt og giver god fugt. Roseserien har en klassisk duft af rose, som er lidt tungere end Nordisk Birk, som dufter mere friskt og citrusagtig. Begge dejlige og ikke overvældende, når man har dem på. Behøver vist ikke fortælle at jeg er overbevist. Men det var jeg jo nok i forvejen.

Hvis man vil vide mere om Urtekram og alle produkterne, kan man læse mere på deres hjemmeside, som er overraskende god og informativ. Der står mange interessante ting om bl.a. økologisk pleje og om hvorfor økologi koster lidt ekstra. Derudover findes der også en blog med virkelig mange lækre økologiske opskrifter. Bare lige et lille tip herfra.

urtekram_2_stormsmagasin

urtekram_4_stormsmagasin