Smuttur til Sydfrankrig

respons_3_stormsmagasinrespons_8_stormsmagasin Sponsoreret indlæg

Onsdag eftermiddag tog jeg cyklen fra Vesterbro (lidt for stresset og lidt for sent på den) og landede kort tid efter i Sydfrankring, nærmere betegnet som Lahmes smukke og pompøse lokaler i København K. Jeg var inviteret på franske bobler, tarte tartin og lancering af Respons' tre nye serier til tør hud, så vi vinterindtørrede danskere kan føles os som velsmurte franske damer. Der er den med argan- og kameliaolie til tør hud, den med olivenolie til ekstra tør hud og den med honning til mega-rigtig-rigtig-meget tør hud – så burde alle være dækket ind. Jeg glæder mig i hvert fald til at slippe af med vinterhammen med en omgang sydfranske cremer.

Og det var virkelig Sydfrankrig i København! – lokalet var spækket med oliventræer, kameliablomster og ægte græs på gulvet, men hvad der virkelig satte prikken over i'et...

respons_2_stormsmagasin... var naturligvis det her syn.

respons_stormsmagasin

Lyserøde bobler og guddommelig æbletærte. Endda på en onsdag.respons_4_stormsmagasin

Og Respons produkter alle steder selvfølgelig. Selv har jeg et ret nostalgisk forhold til guldflasken og den lille kolibri, som jeg husker fra min barndom. Min mor kaldte den gyldne balsam for silke, fordi håret blev så blødt og jeg troede vitterligt at det var ægte silke, jeg sad og masserede ind i mit lange lyse hår. Den der lækkerhedsfølelse, var på mange måder omdrejningspunktet for eftermiddagen. For er der noget vi kan lære af de franske kvinder er det at holde af og forkæle os selv lidt mere. Ikke hele tiden udsætte velværen, men nyde nuet med stykke kage, et glas vin eller 5 minutter (læs: 30 minutter) ekstra på badeværelset til at gøre noget ud af os selv. Vi bliver muligvis lidt tykkere og lidt forsinkede, men samtidig også lidt gladere og det må da være topprioriteten til hver en tid.respons_6_stormsmagasinSeje og kloge værtinder med styr på sydfranske traditioner og spændende indblik i 1700-tallets opfattelse af sundhed og skønhed – Julia Lahme og Sine Gerstenberg.

respons_5_stormsmagasin

Og bloggere som lyttede, smagte, duftede og instagrammede ikke mindst. En på alle måder indbydende eftermiddag i godt selskab med budskabet om nyde lidt mere og stresse lidt mindre. Og med det i i baghovedet tog jeg turen hjem igen. I ro og mag og med lidt ekstra forkælede kalorier på sidebenene.

Foto: Luka Roné

English recap: Garnier Respons blogger event at Lahmes