About nesting

baby_3_stormsmagasin Hver morgen når jeg spiser min morgenmad i køkkenet, udspiller der sig et scenarie, jeg elsker at følge med i. Vi bor på 4.sal og foran køkkenvinduet står et stort træ. Snart er det forhåbentlig tæt dækket af lysegrønne blade, men lige nu er det nøgent og man kan se alt hvad der foregår i det – pt. et større byggeprojekt. En fugl knokler på livet løs for at lave den perfekte rede og den er virkelig meget ihærdig. Flyver til og fra med grene, det er ikke alle som dur og der skal arbejdes hårdt og præcist for at få dem til at passe sammen. Umiddelbart ser det hele lidt til tilfældigt ud, men jeg overraskes hver dag over langt fuglen er kommet med projektet. Og hvor sammenhængende og stabil reden ser ud. Rimelig imponerende. En gang i mellem kigger hunnen forbi, sætter sig et par grene derfra og tjekker at alt er som det skal være. Hun virker tilsyneladende også ganske tilfreds med den kommende bolig.

Et lignende projekt har vi gang i inden på den anden side af ruden. Vi arbejder nemlig også på en rede i form af at fikse og ordne og købe nye og gamle ting hjem til lejligheden, så vi er klar til hr. mini Storms ankomst. Jeg må dog indrømme at jeg næsten får lidt dårlig samvittighed, når jeg kigger på det ambitiøse projekt og den ivrige bygherre, som vimser rundt udenfor. Så engagerede eller praktiske er hverken mig eller Jan, så det tager sin tid. Til gengæld sidder fuglen vel næppe heller på kontor 37 timer oveni, går til fødselsforberedelse, yoga, blogger og holder sig opdaterede med venner og familie. Så måske er det okay. Indtil videre har de tobenede styr på følgende:

- Puslebord købt på DBA og hjembragt. Tjek.

- Barnevogn fundet på Facebook, skal bare betales og hentes. Næsten tjek.

- Babytøj. Semitjek. Min mor har kreeret de fineste strikkede trøjer, bukser og strømper en masse. Vi mangler bare lige de der praktiske dele, såsom sparkedragter og diverse.

- Seng. Helt vildt meget tjek! Vi ville så gerne have den fine Juno seng (den som lille Per også har) og var så heldige at få fat i den gennem en privat kontakt. I rigtig fin stand og til en god pris. Samtidig har min mor forsynet den med flere sæt hjemmesyet sengetøj, lagen og en lille dyne lavet af en stor dyne, som var til overs. Indtil videre er alt til babyen enten brugt eller hjemmegjort, hvilket også er målet. Så vidt muligt (og hygiejnisk) som det nu kan lade sig gøre, selvfølgelig. Det er både billigere for os og bedre for miljøet. Og langt finere, synes jeg. Lige bortset fra denne sofistikerede kanin, som jeg følte mig nødsaget til at købe – hverken gammel eller økonomisk forsvarlig, men helt ekstrem sød. Det er også et helt legalt argument til tider.

baby_stormsmagasin

 English recap: Like the birds outside our kitchen window, we're getting ready for the baby.