Fire fashion film du skal se!

firefashionfilm_stormsmagasinDer har været modeuge i København og det er altid et meget ambivalent tema for mig. Som mode- og beklædningsentusiast er det på den ene side vildt spændende at se alle de nye ideer designerne er kommet op med. På den anden side korser jeg mig hver gang over Danmarks lille indspiste og elitære modeklub, som styrer det show. Altså ikke så meget designerne, men alle moderedaktørerne, bloggerne og andre såkaldte modeeksperter, som er så uendelig kedelige og ensformige. Argh. Orker ikke at hidse mig mere op over det i dag, det må blive en anden god gang. Men altså. DR er til gengæld så søde at sende en del fine moderelaterede programmer og dokumentarer og dem lapper jeg i mig i stor stil. Desværre udløber de snart, så skynd jer at se dem. Her er 4 fashion film, jeg varmt kan anbelale:

1. Det moderne retro. Tænk sig, en vaskeægte dokumentar som sætter fokus på folk, som dyrker vintage og retro. Og eksperter som kalder os unikke og mere moderne end dem, som virkelig er fremme i skoen. Ja tak. "Den eneste måde de rigtige modenarkomaner kan få deres fix på, er ved at gøre unikke vintagefund." Et absolut must see.

2. Louboutin – stilletter for millioner. Et fint indblik ind i Christian Louboutins kreative processer, håndværket og fortællingen om de vilde og smukke sko og alle de kendisser som køber dem. Og selvfølgelig historien om den røde sål.

3. De ekstravagante kvinder i Paris. Apropos indlægget om min evige fascination af la Parisienne kommer man her bagom de smukke, seje, selvstændige og velklædte kvinder – også efter de har fået børn. Behøver vist ikke sige meget mere. Trés chic! 

4. Chantal Thomass – undertøjets dronning. Endu en über cool parisienne med ben i næsen og en fantastisk kreativitet. Og som samtidig holder på sin markante stil med sort hår og rød læbestift selvom hun er bedstemor – sådan nogle kunne vi godt bruge lidt flere af herhjemme.

Der er forøvrigt også andre film, som ser rigtig spændende ud, men jeg ikke har set endnu, bl.a. Bag om Chanel, Hermes og Chaumet og Hubert de Givenchy – et liv med haute couture – de bliver min mandagsunderholdning. Har I set nogle af dem?

Bag om Chanel, Hermes oC