How to do Fashion - sewing my first dress!

howtodofashion_9_stormsmagasin Jeg elsker kjoler, det gør jeg virkelig, men jeg har faktisk aldrig syet en. Da jeg var lille syede min mor alle mine kjoler, så jeg har tit siddet ved siden af symaskinen og fulgt med. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg en symaskine og bruger den også gerne til småting og diverse reperationer, men mere er det ikke blevet til. I går kom maskinen endelig rigtig i brug, da jeg skulle forsøge mig med min allerførste kjole til How to do Fashions workshop.

How to do Fashion er et virkelig fint og meget gennemtænkt univers, hvor man kan lære at sy og tilrette tøj. Her kan man finde syvedledinger, inspiration og videoer, som viser forskellige teknikker - meget brugbart for en nybegynder som mig! Nanna Martinussen, som står bag, er selv konstruktør og modelsyer og så dygtig til det hun laver. På workshoppen skulle vi sy Nannas første mønster Dragør - en enkel vintage-inspireret kjole med smal talje, bådudskæring og fine detaljer. Lige så gennemført og tjekket som hjemmesiden er Nanna også - der er ingen tvivl om at hun ved hvad hun laver og kan formidle det på bedste vis.

howtodofashion_5_stormsmagasin

Nanna viste os nogle af de smukke kjoler hun har syet. Faktisk er de begge syet ud fra Dragør mønstret, bare i forskellige udgaver.howtodofashion_8_stormsmagasin

Mit helt eget mønster! Og under det ligger stoffet jeg syede af, som jeg har købt i mors lille stofforretning. howtodofashion_7_stormsmagasinFørst syede vi en staut (en model af kjolen) rettede mønstet tll og klippede og syede derefter i det rigtige stof.

howtodofashion_10_stormsmagasin

howtodofashion_stormsmagasin

howtodofashion_2_stormsmagasin

Den ultimative luksus frokost!howtodofashion_6_stormsmagasin

Jeg var naturligvis ikke på workshop helt alene, men var så heldig også at møde bloggerne Anne, Maiken, Anne-Sofie og Karen. Alle sammen noget mere træede udi syningens kunst end mig, men heldigvis rigtig søde til at hjælpe - TAK!

howtodofashion_3_stormsmagasin

Nannas fine samling af vintage knapper.howtodofashion_11_stormsmagasin

Anne blev (næsten) færdig med sin kjole og den blev så flot. Jeg nåede desværre ikke helt i mål, men glæder mig til min bliver lige så flot og færdig, så jeg kan tage den med ud i solen.howtodofashion_4_stormsmagasinAlt i alt en virkelig hyggelig og spændende dag - tak for muligheden, Nanna!

English recap: Yesterday I attended a dress sewing workshop by How to do Fashion and had an amazing day. Can't wait to show you my dress when it's all done! Get the full translation by clicking the Google Translation button.

Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin'