Hvorfor skal kortbenede mænd være afgørende for højden på vores hæle?

highheels_stormsmagasin De allersmukkeste (og urimeligt dyre) høje hæle fra Miu Miu. Øverst til venstre, øverst til højre, nederst til venstre, nederst til højre.

Okay. Vi bliver altså nødt til at snakke om høje hæle. Jeg kan vildt godt lide dem. Synes virkelig at de gør noget ved min holdning og komplimenterer mine kjoler på fineste vis. Sådan tror jeg mange kvinder har det. En del andre kan helt sikkert slet ikke holde ud at have dem på – fair nok, det kan jeg egentlig godt forstå. Men hvis der er noget jeg ikke kan forstå, så er det kvinder, som undlader de høje hæle, fordi de synes de bliver for høje (i forhold til deres kærester, underforstået). Det gør mig faktisk lidt gal. Inden for det sidste stykke tid har jeg overhørt og snakket med flere kvinder om høje hæle og hører gang på gang at de springer sko over, som gør dem højere end deres kærester. Jeg spørger hvorfor og de svarer at de ikke føler sig feminine.

At være feminin handler ikke om hvor høj du er. Eller hvor lange dine øjenvipper er. Eller hvor mange kilo du vejer. Det er ikke fordi, jeg ikke kan genkende følelsen. Jeg er selv 1,74 (+ 8 - 10 cm hæl) og rager hurtigt op over en gennemsnitlig dansk mand. Så kan man godt føle sig lidt stor og det vil man jo helst ikke, vel? For mænd er store og kvinder er små. Sådan er det. I hvert fald i alle Disneyfilm og i en forvrænget forestilling om virkeligheden. Men i den rigtige virkelighed – den hvor der er realkreditlån, som skal betales og romkugler, der skal spises – der er kvinder ikke nødvendigvis små nips. De er også store, stærke, langbenede amazoner, som skal nyde godt af alle de højhælede fordele. Hvis de føler for det, naturligvis.

Hvis vi bliver ved med at bekræfte hinanden i at kvinder kan være for høje, kommer vi jo ingen vegne. Så kommer vores børn, drenge som piger, også til at tro på denne uvirkelige virkelighed. Det kan vi ikke være bekendt. Skal vi ikke bare blive enige om at vi holder op med at fortælle os selv og hinanden at vi ikke kan gå i høje hæle fordi vores kærester og mænd har korte ben? Det kan de jo heller ikke gøre for.

Jeg synes vi skal stoppe nu. Ja?