Iris, Dior, Vogue og Vreeland – 4 fashion film du skal se!

firefashionfilm_stormsmagasin Efteråret har så småt sat ind, i hvert fald er de mørke aftener tilbage og det indbyder til gode film i sofaen. Så i stedet for at se endnu en omgang jævn kagebagning eller amatørdans, vil jeg gerne anbefale disse fire fine fashion film, som er lige dele spændende, smukke, opløftende og inspirerende:

1. Iris. Dokumentar om det 93-årige stilikon og livsstykke Iris Apfel fra NY, som har en enorm samling af tøj og accessories – og modet til at skille sig ud. Jeg så den på Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=Fo8jwJ_2l0c

2. Dior and I. På kun otte uger skal den nye kreative direktør, Raf Simons, skabe sin første haute couture kollektion for det historiske modehus Dior. Jeg så den på Blockbuster.

https://www.youtube.com/watch?v=GGmK3UsdqcQ

3. In Vogue: The editors eye. I forbindelse med Vogue's 120 års fødselsdag viser denne dokumentar 8 af magasinets legendariske moderedaktører, som har været med til at fortolke modehistorien i mere end et århundrede. Jeg så den på HBO.

https://www.youtube.com/watch?v=9i8wP-Y-Ldo

4. Diana Vreeland: The eye has to travel. Dokumentar om den ekstravagante power kvinde, stilikonet og originale trendsætter, Diana Vreeland, som gjorde karriere hos Haper's Bazaar, Vogue og the Met. "Exaggeration is my only reality". Jeg så den på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=Rh8-6PRiyso

English recap: 4 beautiful and inspiring fashion film you need to see!