Los Angeles vintage shopping guide

LA_vintage_stormsmagasin_FB Ingen anden by kan sammenlignes med Los Angeles, når det kommer til vintage! LA har siden midten af 1900-tallet været hjemstavn for de rige og berømte og det smitter også af på udbuddet af vintage. Her er uendelige mængder af tøj og accessories og kvaliteten er fantastisk. Det bugner virkelig af eksklusive vintagefrakker, -kjoler, -hatte, -smykker, -tasker – you name it. I forhold til kvaliteten er priserne også rigtig gode. Selvfølgelig koster en original Lanvin couturekjole fra 1954 det den skal koste, men man kan nemt finde rigtig gode ting til en brøkdel af Europæiske priser.

Her er en række af mine yndlings vintagebutikker i LA!

LA_vintage_9_stormsmagasin

Playclothes,  3100 W Magnolia Blvd, Burbank, CA 91505

LA er en enorm by. På størrelse med Sjælland sådan ca. Og har man ikke tiden eller lysten til at køre i timevis efter de forskellige vintagebutikker, skal man i det mindste unde sig den oplevelse at køre til Burbank, til West Magnolia Boulevard. Det er (efter min oplevelse) det mest koncentrede område med vintagebutikker – og også nogle af de allerbedste. Playclothes er en af dem og her starter jeg helst min vintage shopping. Butikken er en kæmpe stor og proppet med det bedste af det bedste. Masser af kjoler, hatte, tasker, smykker, men også en stor afdeling for mænd og børn, hvilket ellers kan være svært at finde. Måske husker I dette billede fra min Instagram – ret fantastisk, ikke?

LA_vintage_6_stormsmagasin

Swift Vintage3216 W Magnolia Blvd, Burbank, CA 91505 + Hubba Hubba, 3220 W Magnolia Blvd, BurbankCA 91505

Lidt længere nede af West Magnolia Boulevard ligger to fine butikker mere – Swift Vintage og Hubba Hubba. Begge noget mindre end Playclothes, men udvalget og priserne er rigtig gode. Især Hubba Hubba har mit hjerte. Ikke fordi varerne er bedre, men på grund af den skønne og ultra excentriske ejer: en lille, rapkæftet dame som ikke holder sig tilbage – hverken når det gælder smøger, direkte spørgsmål eller (mere eller mindre passende) kommentarer om kunderne. Ikke alle holder af hendes facon, men jeg elsker hende.

LA_vintage_7_stormsmagasin

Ragg Mopp Vintage, 3816 W. Sunset Blvd, Silver Lake, CA 90026

I et af mine yndlingsområder, Silver Lake, ligger Rag Mopp Vintage. Endnu en fin lille butik med et stort udvalgt af vintage – alt fra delikate 1920'er kjoler til flower power outfits fra 1970'erne. Første gang jeg besøgte butikken kom jeg bl.a. derfra med denne smukke 1940'er hat.

Bonus info! Ved siden af Ragg Mopp Vintage ligger Flore – den bedste veganske cafe! Vi har prøvet mindst 90% af morgenmenuen og alt er så lækkert.

LA_vintage_2_stormsmagasin

Elsewhere Vintage105 W Chapman Ave, OrangeCA 92866

Endnu en skøn vintagebutik med kjoler fra gulv til loft, et stort udvalg af smykker, tasker og andre accessories. Her fik jeg bl.a. fingrene i denne pastelgule Lilli Ann frakke!

LA_vintage_3_stormsmagasin

Joyride109 W Chapman Ave, OrangeCA 92866

Lige ved siden af Elsewhere Vintage ligger Joyride, som er den flotteste vintagebutik til herrer jeg endnu har set. WAUW!

LA_vintage_10_stormsmagasin

Golyester, 450 S La Brea Ave, Los Angeles, CA 90036 + The Way We Wore450 S La Brea Ave, Los Angeles, CA 90036

På La Brea Avenue ligger to ultra eksklusive vintagebutikker – Golyester og The Way We Wore. Begge med et ekstremt imponerende udvalg. Her er alt: rækkevis delikate og næsten ubrugte 1930'er kjoler, sjældne smykker fra 1940'erne og særlige couture afdelinger, som jeg aldrig har set ligende. Det er her LAs stjerner shopper vintage og priserne er naturligvis også derefter. Måske har I set programmet LA Frock Stars, som handler om butikken The Way We Wore og alle dens kunder? Det siger ligesom det hele.

LA_vintage_5_stormsmagasin

Slow7474 Melrose Ave, Los Angeles, CA 90046

Melrose Ave er en af de største og mest omtalte shopping gader i LA. Butikkerne spænder bredt – dyrt og billigt, nyt og gammelt, classy og trashy. Og midt i det hele ligger Slow – en stor, flot vintagebutik i to etager med rigtig mange gode fund både til mænd og kvinder.

LA_vintage_stormsmagasinJet Rag825 N La Brea Ave, Los Angeles, CA 90038

KÆMPESTOR er det første jeg tænker på, når det kommer til Jet Rag. Butikken er i mine øjne mere second hand end vintage, til gengæld er udvalget enormt og priserne meget rimelige. Har man tiden og tålmodigheden, kan man uden tvivl fylde flere kufferter med sjove/skøre/smukke vintagefund. Her er et lille sneak peek på butikkens kæmpe udvalg...

English recap: My favorite vintage shops in LA! Use the Google Translation button to get the full translation.