Om at satse på passionen og mavefornemmelsen

piastorm_stormsmagasinD. 13. marts lader til at være en særlig dato for mig. Sidste år samme dag sagde jeg på gensyn til mine kolleger og gik på barsel. I år var d. 13. marts dagen, hvor København Vintage så dagens lys. En dag som jeg glæder mig til at gentage næste år og som jeg håber vil være med til at forme min fremtid. Jeg har nemlig sagt mit job op. Farvel til fast løn, fast hverdag og faste (og ikke mindst trygge) rammer. Det er tid til at gøre noget andet og tid til at lytte til maven. Lige nu ved jeg ærligt talt ikke hvor pengene skal komme fra, men lykken er til gengæld til at få øje på. Håbet og drømmen er at vintage i forskellige udformninger skal være omdrejningspunktet og så må vi se hvor langt ideerne rækker. Indtil videre har jeg København Vintage og min lille vintage udlejning på programmet, det må være en start. For ca. 4 år siden stod jeg i samme situation – uden job, men med lysten til at arbejde med vintage. Planen var at åbne en vintagebutik, men jeg var bare slet ikke klar. Det der med at købe tøj kunne jeg godt finde ud af, men der manglede så meget andet. Jeg kendte på det tidspunkt ikke andre, som også dyrkede vintagetøj, vidste ikke hvordan man drev en butik, havde ikke et netværk og vidste i det hele taget ikke særlig meget. Jeg følte mig ikke sikker nok, havde ondt i maven over det og gik kold på projektet. Jeg fandt mig et fuldtidsjob og besluttede mig for at starte bloggen ved siden af. Og med den er sikkerheden og passionen vokset. Jeg har lært miljøet at kende. Og alle butikkerne. Snakket med uendelig mange mennesker – både i den virtuelle og den virkelige verden – om vintage, hvad det er og hvad det kan. Og hvad udfordringerne er og hvad der gør det så fantastisk. Jeg har skiftet job, købt lejlighed, blevet gift, fået barn og under alle disse forandringer, har jeg haft vintage på sidelinjen. Tiden til at dyrke det har varieret, men lysten er stadig den samme og det siger det hele. Nu er det tid at gøre noget ved det.

I løbet af årene er det også gået op for mig at en butik ikke er det rigtige for mig, den vil låse mig fast på samme måde, som et fuldtidsjob og det vil jeg ikke igen. Jeg vil arbejde på forskellige projekter og den måde sammensætte et arbejdsliv.

Derfor! – hvis der er nogen derude (eller nogen som kender nogen), som har lyst til at samarbejde på den ene eller anden måde, så råb op! Jeg er passioneret modehistorienørd, dygtig ting- og tøjfinder og iderig art director med stor kærlighed til farverigt og feminint design. Derudover er jeg en kreativ iværksætter med en million ideer, hvis du mangler nogle. Jeg skriver også gerne. Og tegner. Og sætter ting i søen. Rigtig meget har interesse og jeg er klar på at prøve lidt af hvert, men ville i den grad elske, hvis nogen kunne bruge de særlige kompentencer, jeg har. Freelance og deltid har interesse, men ikke fuldtid. Del meget gerne med din chef, moster og alle dine venner og bed dem skrive til mig på hello@stormsmagasin.dk. Tusind tak.

piastorm_2_stormsmagasin

English recap: I quit my job and going all in on vintage!