Tillykke til os! Eller?

Lige præcis i dag for 100 år siden fik kvinder endelig stemmeret i Danmark. I årtier inden kæmpede de for, hvad der i dag er det allermest naturlige. Jeg kan i hvert fald slet ikke forestille mig at kvinder ikke skulle have lov at stemme, det lyder helt komisk, når man tænker over det. Men selvom det er mange år siden, må vi ikke glemme at det engang var sådan. Eller de seje kvinder som kæmpede for sagen og os alle sammen. 100 år efter er vi heldigvis nået rigtig langt, men er vi stadig et godt stykke vej fra den totale ligestilling i Danmark. Så lad os i dag være lige så seje, som de var dengang for 100 år siden, kæmpe for det som er vigtigt, så kvinder om 100 år kan grine af vores gammeldags tilstande – vi får i dag stadig mindre i løn end mænd, der er alt for få kvinder på de vigtige og magtfulde poster og det stadig problematisk at få graviditet, barsel, arbejdsliv og karriere til at gå op. I følge HK er Danmark nordisk mester i fyringer af gravide. Det er jo direkte pinligt.

Desværre hersker der også meget gammeldags og tragiske tilstande i mange danske hjem. Hele 33.000 kvinder udsættes hvert år for fysisk partnervold i Danmark. Derfor må dagen i dag, være særdeles god at sprede ordet om det fantastiske krisecenter Danner og deres nye kampagne #stårstadig.

Danner kort fortalt: Hos Danner i København arbejder man fokuseret med at støtte kvinderne, når de forlader krisecentret. Det arbejde kaldes efterværn og defineres som den støtte, voldsudsatte kvinder og deres børn har brug for, når de forlader kvindekrisecentret. Kvinder der bliver udsat for vold, har brug for opbakning. For det er gennem private organisationer som Danner, der i samarbejde med det offentlige sikrer, at kvinderne får den støtte, de har brug for.

Her kan du læse meget mere om kampagnen #stårstadig, som også findes på Instagram under samme hashtag.

Og har du lyst til at se smukke damer i 1915-outfits genskabe det historiske valgretstog fra Grundlovsdag 1915, kan jeg varmt anbefale dette event. Hav en fantastisk, dejlig, solrig og vigtig Grundlovsdag!