Under my vintage dresses / part 1

PiaStorm_High  (9 of 22)Billede af Carolina Segre Høyer Jeg får ofte et spørgsmål, som umiddelbart kan virke lidt grænseoverskridende, men (for det meste) er ganske reelt: Hvad har du egentlig på under kjolen? Og altid efterfulgt med: Øhh altså, jeg mener, bruger du korset og underskørter og den slags? Så nu er det vist på tide vi tager en snak om hvad der gemmer sig under de gamle kjoler!

Jeg bruger ikke korset, roll-on eller ligende, da jeg har en forholdsvis smal talje fra naturens hånd, så kjolerne passer mig fint uden hjælp. Jeg har dog overvejet at investere i et mindre korset a la det her for at prøve det af. Er derfor ingen ekspert på området, men man kan som altid finde meget godt på Google. F.eks. denne udmærkede oversigt. Nogle som har erfaring med korsetter og den slags og har anbefalinger?

Til gengæld er jeg meget glad for underskørter, som jeg altid bruger under mine 50er kjoler med stor vidde. Det er et absolut must for at få den fine facon. Det betyder ikke at man behøver at investere en masse penge i store tylskørter, mindre kan også gøre det. Jeg har efterhånden et par stykker, men her er de skørter jeg bruger mest:

Til hverdag bruger jeg to bomuldskørter min mor har syet til mig. De er simple, bløde og nemme at vaske. Det er ren luksus at få dem syet, så de passer perfekt i længden og taljen, men man kan finde mange ligende i forskellige vintage- og genbrugsbutikker til en meget overkommelig pris. Jeg har to ens og bruger gerne dem begge to på en gang for at få mest fylde. De er dejlige at have på og jeg bruger dem året rundt, både over bare ben og uldstrømpebukser.

skirts_2_stormsmagasin

Til festligere lejligheder bruger jeg dette vintage tylskørt, som giver endnu mere volumen. Det er lidt mere besværligt end bomuldskørterne, men ser jo helt fantastisk ud. Det kan også godt kradse lidt på benene, men jeg bruger altid et blødt skørt eller en underkjole under. skirts_stormsmagasin

Tre skørte-tips til vintagekjoler!

1. Det er vigtigt at skørtet passer i længden. Hvis det er for kort, kan kjolen lave et "knæk" for neden. Og hvis det er for langt hænger det udenfor. Just don't go there.

2. Find et skørt med en fin kant for neden, som man kan se når man sidder, cykler, hopper, danser osv.

3. Start med et enkelt hvidt skørt, det passer til alt. Efterfølgende kan man supplere med farvede og mønstrede.

skirts_3_stormsmagasin

English recap: People often ask me what I wear under my vintage dresses, so I thought I'd finally make a post about it. I have a quite small waist, so I've never tried corsets, but would like to give it a try one day. Do you have any suggestions for where to start? Would love to try something like this.

But I love petticoats and use them everyday. These are my favorites: For everyday use I choose the cotton ones my mom made for me. They're simple, soft and easy to wash. For parties I use my big tulle petticoat to get even more volume. Get the full translation by clicking the Google Translation button.

Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin'