Hvordan er det nu man gør, når det bliver efterår?

Processed with VSCO with f2 presetNoget af det gode ved de skiftende årstider er at man lige bliver nødt til at ryste posen påklædningswise. Selvom jeg jo har prøvet det mange gange før, bliver jeg altid lidt paf, når jeg pludselig ikke kan have det på, jeg plejer og skal lige komme i tanker om hvordan det nu er man gør med det der efterårsvejr. Nå ja, det er vist noget med varme frakker, strømpebukser, store halstørklæder og handsker. Og noget med at tænke i andre farvesammensætninger. Godt så, jeg er med igen. Processed with VSCO with f2 preset

Jeg bliver tit spurgt om hvordan jeg holder varmen i kjoler, når det bliver koldt og det er egentlig rimelig simpelt – lag på lag med masser af strik og uld, varme strømpebukser i uld/bomuld og så har jeg jo en god samling af solide vintagefrakker, som holder kulden ude. Heldigvis er det ikke iskoldt endnu, så jeg behøver ikke de tykkeste strømpebukser, men kan nøjes med en god mellemting, som de her petrolblå, jeg har købt i Magasin. Kan ikke huske mærket og købte dem vist også sidste år, men Magasin har altid et fint udvalg af forskellige brands (bl.a. Sneaky Fox, Wolford og Falke), farver og tykkelser.

Processed with VSCO with f2 presetVintagefrakken er forresten den nyeste i min garderobe. Jeg var så heldig at få den foræret af en som bor i samme opgang. Hun havde desværre mistet sin bedstemor, men tænkte at jeg ville blive glad for frakken – og det blev jeg. Det er altid så rørende at få tøj personligt foræret og selvom jeg ikke kendte kvinden, som havde frakken før mig, så tænker jeg på hende hver gang, jeg har den på. Synes den er så smuk med den sorte pelskrave, den varme farve og så elsker jeg det lidt tilfældige og fnulrede boucle materiale (mon det har et navn?).

Processed with VSCO with f2 preset

Under frakken havde jeg en petrolblå 1960'er kjole, som matchede strømpebukserne og udenpå sad min cremefarvede stofblomst, som matchede mine nye støvler fra Roccamore, som jeg har skrevet lidt om herProcessed with VSCO with f2 preset

Det var vist det. Nu kan jeg huske hvordan man gør.

English recap: A colorful autumn outfit with my latest vintage coat and new Roccamore shoes

Roccamore

Processed with VSCO with f2 presetSponsoreret

Jeg er blevet den heldige ejerinde af et par meget fine sko. Eller støvler vel sagtens. I blød, cremefarvet læder, lysegrå ruskind, med sorte snører og 8,5 cm solidt skruet under hælen. Modellen hedder Lisa Lake og er fra det nye, danske mærke Roccamore. Jeg besøgte Roccamores showroom i sidste uge og havde en god snak med Frederikke, som er kvinden bag skoene og en ret sej dame. Hun går nemlig ikke kun op i smukt design, men lægger en ære i at lave gennemtænkte sko, som holder hele vejen. Roccamores sko er udviklet i samarbejde med en ortopæd og indersålerne er derfor anderledes end i andre højhælede sko – hælen er rundet og der er ekstra støtte under svangen, som gør dem mere behagelige at have på og giver bedre støtte.

Processed with VSCO with f2 preset

Disse damer har i løbet af sidste uge både været med på Design Museet, til møde og mit mest voksne øjeblik hidtil – forældremøde i vuggestuen. De holdt ud hele vejen og det samme gjorde mine fødder. Når det er sagt, er det stadig høje hæle og lige meget hvor mange skønne såler de er udstyret med, bliver mine fødder alligevel trætte sidst på dagen. Men så er rart at vide at de har haft den ultimative støtte og ikke slider helt så meget på dem som andre. For jeg elsker altså høje hæle.

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Alle sko bliver designet lige her i København, men produceres af en familieejet virksomhed lige udenfor Firenze. Og man kan sagtens mærke det gode håndværk – skoene er virkelig lækre med mange fine detaljer. Disse har dobbelte snører, men også lynlås i siden, så man ikke står med hele snøreriet hver gang, de skal på. Frederikke tippede mig også om at man jo kan skifte snørebåndende efter lyst, det vil jeg helt sikkert eksperimentere med.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetFine altså! <3 Se meget mere på Roccamores hjemmeside.

English recap: New ladies from the Danish brand Roccamore

Ugen der gik #3

Processed with VSCO with f2 preset Så gik der lige en uge mere og den gik altså virkelig hurtigt. Næste uge er det allerede november og jeg fatter ikke hvor tiden bliver af. Og så alligevel, for jeg har ret travlt (og har det ret sjovt) hver eneste dag, så det giver egentlig meget god mening at timerne forsvinder. Her er et par udpluk fra ugen der næsten er slut: Processed with VSCO with f2 presetUgens bogreol: I går brugte jeg min arbejdsdag på Design Museet i Bredgade sammen med Nanna. De har et lille, men helt fantastisk bibliotek med massevis af bøger om design, mode og VINTAGE (!!), et rent slaraffenland for en nørd som mig.

Processed with VSCO with f2 presetUgens outfit: Inden vi satte os ved tasterne i museets fine bibliotek, dokumenterede vi naturligvis dagens tøjvalg. Jeg havde en ny vintagefrakke på og mine nye fine støvler fra Roccamore, som sammen udgør et ret fint efterårsoutfit, synes jeg. Flere billeder kommer snart!

Processed with VSCO with f2 presetUgens date: For præcis en uge siden var jeg på date med Jan. Det er vi ikke så gode til at få gjort, men nu da Pontus er større og lettere at få passet, er det på tide at komme efter det. Vi spiste de bedste vegetar burritos på Atlas Bar i Larsbjørnsstræde, som er en af de hyggeligste restauranter i København (og har formidable vegetarretter). Bagefter så vi Klanen i Grand, som var virkelig god og skræmmende og vanvittig.

ugens3_7_stormsmagasinUgens flashback: Sidste år i disse dage var jeg på barsel og kørte derfor Frederiksberg Alle tynd med barnevogn og verdens sødeste baby (se ham lige!). Var også til preview på Gerda Wegener udstillingen på Arken (den kan stadig ses – gør det!) og drak varm kakao i Tivoli.

skaermbillede-2016-10-25-kl-11-12-37Ugens sms: Hvem har veninder som henter blæksprutter i Tyskland? Og er så begejstret at man får sms kun med store bogstaver og utallige grammatiske fejl af ren ivrighed. Mig. Ida er dyrepasserstuderende og fiskenørd, skal det måske lige tilføjes. Jeg har de sejeste veninder.

Processed with VSCO with f2 presetUgens frokost: Fik serveret en lille farveksplosion i Design Museets cafe i går, som både var flot og virkelig lækker. Sådan kan saltbagt selleri også se ud.

glendale-1611663006071_2Ugens tilføjelse til ønskelisten: Var i Magasin forleden og faldt over det fineste blåternede tørklæde fra Beck Söndergaard i 100% uld. Ryger direkte på ønskelisten til jul.

Processed with VSCO with f2 preset

Ugens hår: I dag har jeg været på besøg hos Lillian, som er min absolutte yndlingsfrisør. Hun er skøn og sød og kan noget rigtig godt med hår. Her er det gamle garn, som nu er udskiftet med en mere kobberrødlig efterårsvenlig version. Ja, vi må have nogle bedre billeder af det snart.

 

ugens3_8_stormsmagasin

Det var alt! Lige om lidt er det weekend – håber den bliver skøn!

English recap: This week in 10 pictures

 

Ugen der gik #2

Processed with VSCO with f2 presetUgens materielle drømme: Det er så farligt at gå i Illums skoafdeling, som virkelig er blevet opgraderet – både visuelt og prismæssigt. Jeg har tit været forbi bare for at kæle lidt med den glitrende skønhed fra No 21 til venstre. Den er alt hvad jeg drømmer om – chunky hæl, glimmer, runde snuder, spænder og sølvkugler. Og i tirsdags faldt jeg over endnu et par, som mere end gerne måtte flytte hjem i skabet – et par guldbrokadesko fra Michael Kors. ugendergik2_2_stormsmagasin

Ugens udsigt: Det er lige nu at hele verden skifter farve og vores udsigt fra køkkenet er så fin. Lige om lidt er det hele væk, så jeg prøver at suge farverne til mig inden alt igen bliver gråmeleret.

ugenskjole_stormsmagasinUgens kjole: Det var så absolut kærlighed ved første blik, da denne blomstrede 1970'er drøm dukkede op på Instagram i går aftes. Den er fra Gossamer Vintage og selvfølgelig allerede solgt. Argh så smuk!

ugensmakeup_stormsmagasinUgens makeup: Strålende hud, lidt mascara, velfriserede bryn og mørke bærrøde læber – smukt!

prag_stormsmagasinUgens jobopslag: Secondhandbutikken PRAG åbner ny butik i Aarhus og søger derfor en bestyrer. Må så absolut være ugens bedste jobopslag.

ugendergik2_stormsmagasinUgens morgenmad: Havregrød toppet med hjemmelavet æblemos, ristede mandler og kokosflager og et skvæt soyamælk på hele herligheden. Og varm te, selvfølgelig.

vintagekabe_stormsmagasinUgens vintagetip: Vintagekåber og -kimonoer behøver ikke kun at blive derhjemme. De kan sagtens bruges ude også, enten som kjoler eller lette frakker lige som de her stilede damer.

God weekend!

English recap: This week...

Test af 3 røde læbestifter

loreallaebestift_2_stormsmagasin Jeg kan rigtig godt lide rød læbestift, det må jeg indrømme. Sammen med sort, sort mascara er den røde læbestift klart mit favorit makeupprodukt, for den gør virkelig en forskel. Jeg har aldrig været så meget til det der underspillede look med nude læber, men vil meget hellere have bragende røde læber, som kan ses! Sommetider bruger jeg også nogle pink nuancer, men den røde er og bliver min favorit. Jeg ved godt at flere har deres betænkligheder med rød læbestift, da det er meget markant. Hvis du gerne vil prøve det af, men synes det er liiiige i overkanten, kan du altid prøve at smøre læberne med læbepomade og derefter duppe med lidt rød læbestift. På den måde bliver effekten mindre og læberne virker ikke så optegnede. Med tiden kan du vænne dig til at bruge mere og mere farve, indtil du er klar til at kaste dig ud i ren rød læbestift – for det er så flot!

Men rød læbestift er altså ikke bare rød læbestift. Der findes en milliard forskellige nuancer og lige så mange forskellige mærker, så man er nødt til at prøve sig lidt frem, før man finder sin yndling. Normalt er jeg selv til en meget klassisk rød, men en gang imellem forsøger jeg alligevel at udfordre mig selv med lidt andre nuancer, for det kan faktisk gøre en ret stor forskel.

I løbet af de sidste par måneder har jeg været så heldig at få foræret tre forskellige røde læbestifter fra L'Oreal Color Riche og tænkte at det var en god mulighed for at teste nogle andre, end dem jeg er vant til. Lad os se på dem.

loreallaebestift_5_stormsmagasin

1. Cocorico er en rigtig fin bærrød farve og er en anelse mere blå, end jeg er vant til. Jeg har faktisk ledt efter sådan en nuance et stykke tid og denne her er ret perfekt. Derudover er Cocorico den eneste matte af de tre farver, hvilket jeg altid synes er virkelig flot og meget old Hollywood.

2. Perfect Red er den klassiske postkasserøde farve, som jeg er vant til at bruge – den er smuk og klassisk og rigtig rød, rød, rød!

3. Brick hedder den tredje og sidste læbestift og er, som navnet afslører, en orange/rød/brun murstensfarve. Ret flot egentlig, men bliver nok aldrig min favorit. Jeg vil helst have lidt mere pang, men den er til gengæld et godt bud, hvis du synes at de to andre farver bliver lige røde nok.

loreallaebestift_6_stormsmagasin

Alle tre læbestifter er lette og behagelige at have på, men tørrer en anelse ud, så det er godt at have en læbepomade med også, hvis man som mig har tendens til tørre læber. Man kan sagtens bruge lidt læbepomade ovenpå læbestiften efter behov, lige lade den absorbere og så tage et nyt lag læbestift ovenpå. Derudover er der ikke nogle af de tre Color Riche læbestifter, som holder hele dagen. Det forventer jeg nu heller ikke af en almindelig læbestift, som gerne skal friskes op et par gange, især efter man har spist eller drukket. Selvom det kræver at man har læbestiften ved hånden, vil jeg hellere det end at bruge de langtidsholdbare løsninger som f.eks. Max Factors Lipfinity, som jeg ikke synes er så behagelig at have på, da læberne bliver meget tørre. loreallaebestift_3_stormsmagasinJeg mener at de alle tre koster ca. 100 kr. i Matas og er derfor et rigtig godt bud, hvis du kunne tænke dig at prøve sådan rød læbestift af. Eller for os andre som allerede er hooked er det en fin mulighed for at prøve nogle andre nuancer af, uden at købe os fattige.

loreallaebestift_4_stormsmagasinCocorico er i hvert fald min efterårsfavorit og en ny yndling i makeuptasken.

English recap: I love red lipstick! Here's three different colors from L'Oreal Color Riche, I've tested. Cocorico is my favorite!

 

Pletter og nitter

efteraroutfit_10_stormsmagasin Eftersom det der efterårsvejr alligevel har ramt os, har hverdagsuniformen også ændret sig lidt. Det er tid til varmt overtøj og noget på hænder og ører. Mine tykke frakker kommer på og ud og særlig denne plettede er jeg altså glad for. Det er vist to år siden, jeg købte den, men bliver stadig lige begejstret, når det igen er koldt nok til at have den på – for jeg synes at den er SÅ fin!

efteraroutfit_7_stormsmagasin

Selvom jeg officielt ikke har efterårsferie, gjorde jeg i går en undtagelse og tog en old school københavnertur med min søde niece. I ved – op og ned af Strøget, frokost, varm kakao og alt det der. Og lokkede hende endda til at tage et par billeder, da vi kom forbi den perfekte lyserøde mur. Hvorfor er der ikke flere lyserøde bygninger? Jeg vil bo i en! Rigtig, rigtig hyggeligt var det i hvert fald og egentlig også det eneste jeg orkede ovenpå en lang nat (Pontus sov ikke så godt) og en meget tidlig morgen (men stod selvfølgelig meget tidligt op). Så her får I gårsdagens trætte mor outfit:efteraroutfit_8_stormsmagasin

Siden jeg så det her billede fra Burberrys efterår/vinter kampagne fra 2012, har jeg drømt om sorte handsker med nitter. Og en matchende paraply, tak. Ligende hansker fandt jeg på Asos (drømmer stadig om paraplyen) og faldt i samme ombæring for en sort velour taske med gyldent katteansigt og små velourører. Svært at sig nej, hva?efteraroutfit_9_stormsmagasinefteraroutfit_6_stormsmagasin

Frakken er forøvrigt en tidlig 1960'er Lilli Ann, jeg købte på Etsy og som de fleste af ligende frakker fra Lilli Ann er denne også i en uld/mohairblanding som er virkelig dejlig varm at have på. Pletterne minder mig mest af alt om dalmatinerpletter og tænker også at Cruella De Vil ville have sat pris på den. Disneys version af 101 Dalmatinere er faktisk fra 1961, så måske har designeren bag frakken været lidt inspireret?efteraroutfit_3_stormsmagasinPletter, nitter, sort velour, rød læbestift – så ser man næsten ikke de trætte øjne og mørke rande, vel?

English recap: Yesterdays outfit

 

Mini Paris på Frederiksberg

violaskyreception_15_stormsmagasin Torsdag aften skulle jeg til åbningsreception hos Viola Sky. Siden butikken i indre by lukkede for en del år siden, har jeg drømt om at der en dag ville komme en ny – og nu er den her endelig! Men først kigger vi lige på receptionstøjet, mit forstås. Selvom det var koldt og blæsende ville jeg jo gerne matche de elegante, vintageinspirerede omgivelser. violaskyreception_stormsmagasin

Gode gamle ruskindspumps fra Billi Bi, tror det er 4 eller 5 år siden jeg købte dem og de er stadig fantastiske. Elsker den grå farve og de glitrende sølvsløjfer – helt perfekte til koldt efterårsvejr og tykke strømpebukser.violaskyreception_3_stormsmagasin

Og grå 1950'er kjole jeg købte i Wanderlust i Portland på vores bryllupsrejse for 3 år siden. Så mange fine detaljer! violaskyreception_2_stormsmagasin

Uden på kjolen kom min nyeste Lilli Ann frakke fra Vintage Chic. Fandt ud af at man kunne binde kraven sammen med et bånd, så der kom en stor cremefarvet silkesløjfe i. Og så afsted! violaskyreception_15_stormsmagasin

Noget af det jeg holder allermest af ved Viola Sky er det gennemførte univers. Der er aldrig noget, der halter og alt hænger sammen lige fra webshoppen, til indpakningen og nu butikken. Så smukt indrettet med gyldne damer, lysekroner og tung rosa velour – dekadent, parisisk stemning hele vejen rundt.violaskyreception_9_stormsmagasinviolaskyreception_8_stormsmagasin

Små franske citronkager var prikken over i'et i mini Paris.

violaskyreception_5_stormsmagasinviolaskyreception_7_stormsmagasin

Lækre sæber og smukt undertøj alle steder.violaskyreception_10_stormsmagasin violaskyreception_12_stormsmagasin violaskyreception_14_stormsmagasin

Og fine, stemningsfulde prøverum, som er noget af det aller vigtigste, synes jeg. Når man står der mere eller mindre (mest mere) afklædt, er det vigtigt at man føler sig godt tilpas og lysstofrørene ikke skærer i øjnene. Det her prøverum kunne jeg til gengæld sagtens flytte ind i, for det var så fint med gamle lamper og velourforhæng. violaskyreception_16_stormsmagasin

Viola Sky butikken har officielt åben fra i morgen og ligger på Smallegade 43B. Tillykke med den smukkeste butik, kære Sonja – jeg glæder mig sådan til at komme på besøg igen!

English recap: My favorite vintage inspired lingerie shop, Viola Sky, just opened a new shop!

 

To nye 1940'er kjoler

40erkjoler_6_stormsmagasin Jeg må ærligt indrømme at jeg næsten fik købt lige så meget, som jeg fik solgt på Et Godt Fund i Fredericia for knap 14 dage siden. Der var alt alt for mange fine ting at vælge imellem og det var rigtig svært ikke at købe det hele. Især er jeg begejstret for to lange kjoler fra 1940'erne, som jeg slog kløerne i og tænker at vi må se lidt nærmere på. 40erkjoler_2_stormsmagasinEn sort med gulddetaljer og en rød med sorte sløjfer. 40erkjoler_7_stormsmagasin

Den røde har I faktisk allerede set, men den er altså så pæn at den sagtens kan klare et gensyn.40erkjoler_8_stormsmagasin

Kjolen er i bomuld med sorte fløjlssløjfer og et kæmpe skørt. Vi var flere som prøvede at præcisere farven og kom frem til at den var et sted imellem tomatrød, koral og orangerød – giver det mening? Smuk er den i hvert fald og ekstrem behagelig at have på endda.40erkjoler_3_stormsmagasin

Fine sløjfer på overdel, ærmer og nederst på skørtet.40erkjoler_4_stormsmagasin

Og så lige 19 betrukne knapper på ryggen, som Jan bliver rigtig gode venner med en dag.40erkjoler_stormsmagasinNu til den sorte! Jeg er normalt ikke meget til sort, men den her var så fantastisk alligevel. Den er i tung silkeribs, som er riflet på ydersiden og blank og blød på indersiden. På hofterne hænger to bånd som slutter på ryggen med smuk guld brodering og pailletter. Båndene hænger løst og giver effekten af bredere hofter. 40erkjoler_10_stormsmagasinDet er altid svært at få et ordenligt billede af en sort kjole og det samme her. Den er helt absurd flot i virkeligheden!

40erkjoler_11_stormsmagasinPå det her billede får man en lidt bedre fornemmelse af båndene på hofterne og ikke mindst de flotte skuldre, foret med store skulderpuder, som giver kjolen den flotteste grafiske, elegante og lidt maskuline silhuet, som kun 40'erne kan det.40erkjoler_5_stormsmagasin

Den sorte kjole købte jeg hos Inges Tøjtempel og den røde hos Vintagesonika – begge lover at komme med endnu flere flotte kjoler til København Vintage og så nu skal der altså spares op...

English recap: My two new beautiful 1940s dresses from Inges Tøjtempel and Vintagesonika

Læbestift på tøjet (altså på den gode måde)

georgiaperrypin_3_stormsmagasin Kender I det at man skal købe en gave og så forelsker man sig selv i gaven? Det sker ret tit for mig. Forleden købte jeg en lille pin til en veninde i fødselsdagsgave og dagen efter købte jeg også en til mig selv. For hvem kan sige nej til en lille bitte læbestift?! Til at sætte på tøjet?!!! Ikke mig i hvert fald.

georgiaperrypin_2_stormsmagasin

Den lille læbestift er fra Georgia Perry og jeg fandt den hos Dora på Værnedamsvej (hvor man forøvrigt skal passe på med at gå ind, for ALTING er så pænt). Der var mange fine at vælge imellem, men læbestiften er jo en tro følgesvend i mit daglige liv og den fortjener at blive hyldet – både på læber og på tøj, derfor blev det den. Jeg tænker at bruge den på mine frakker, på skorteflipper, på kjoler, på min Fjälräven, ja det meste egentlig.georgiaperrypin_4_stormsmagasinJamen altså – så fin, så fin!

English recap: New lipstick pin from Georgia Perry. SO PRETTY!

 

16 glimt fra Et Godt Fund

etgodtfund_2_stormsmagasinI går var så dagen, hvor den nye messe Et Godt Fund havde sin debut i Fredericia. Udover smukke vintagekjoler var mine aller bedste fund disse fine damer. Vi nåede lige at tage et fællesbillede før det hele lukkede og slukkede, men lad os først kigge på timerne, der gik forud. etgodtfund_16_stormsmagasin

Jeg havde lokket Lene fra Vintage Chic til at sælge en smule af hendes enorme vintagesamling og sammen fik vi lavet en rigtig fin stand med massevis af kjoler, frakker, nederdele, smykker og meget andet godt.etgodtfund_15_stormsmagasin

Et lille udsnit af alle de fantastiske kjoler fra Vintage Chic hentet hjem til Danmark fra det eksotiske Californien.etgodtfund_17_stormsmagasin

Vi fik stillet op, gjort klar og kl. 10 vrimlede de første kunder ind.etgodtfund_14_stormsmagasin

Jeg var blandt andet så heldig at hilse på fine Alberte, som købte en af mine gamle kjoler. Det er så dejligt at vide at den får et godt hjem (ja, det betyder faktisk noget) og jeg håber at den dukker op på de sociale medier en gang i fremtiden.etgodtfund_13_stormsmagasinLige ved siden af vores stand havde vi selskab af Vintage Sonika, som altid har så mange spektakulære kjoler. Jeg måtte virkelig beherske mig for ikke støvsuge hele standen, men kom nu alligevel der fra med en enkelt kjole...

etgodtfund_12_stormsmagasin

Blonder for alle pengene!etgodtfund_11_stormsmagasin

Og alt andet godt for den sags skyld.etgodtfund_8_stormsmagasin

Rundt omkring på messen var også mange andre fine stande med møbler, nips og sjov kuriosa, som jeg desværre ikke havde meget tid til at få nærstuderet. Det må blive næste gang.etgodtfund_7_stormsmagasin

Derimod kiggede jeg forbi Vintage Divine, som havde borde og stativer spækket med smukke vintagefund. Her købte jeg et vældigt fint tørklæde, som jeg glæder mig til at tage i brug på de kolde dage.etgodtfund_10_stormsmagasin

Og så opdagede jeg også en ny lille webshop, jeg ikke kendte. Danish Treasures handler med danske vintagesmykker, primært sølvsmykker fra anerkendte designere. Jeg håber meget at kunne overtale dem til at tage med til København Vintage for deres smykker er helt vildt flotte.etgodtfund_9_stormsmagasin

Købte ikke noget, men drømmer stadig om den her!etgodtfund_4_stormsmagasin

Selv om sølvsmykkerne trak, så var dagens absolutte højdepunkt endelig at få lov at hilse på Inge fra Inges Tøjtempel i Aarhus. Jeg har ikke før haft chancen og sidst jeg var i Aarhus var butikken desværre lukket. Men denne gang lykkes det og jeg gik endda derfra med den smukkeste 1940'er silkekjole – må jeg vise jer snart! etgodtfund_5_stormsmagasin

Inge ligger tydeligvis inde med de mest fantastiske vintageskatte, her er endnu en blomstret 1940'er skønhed.etgodtfund_6_stormsmagasin

Og så var dagen ved at være ved vejs ende. Ind imellem snuseriet hos de andre vintagenørder fik jeg også snakket med mange søde gæster, holdt et lille oplæg om vintage og gik på rov i alle Lenes fine sager. Jeg kom næsten fra messen med lige så meget som jeg havde med, men altså – hvad kan man gøre?

etgodtfund_3_stormsmagasinHele holdet samlet fra venstre: Kvinden som giver Vintage Divines kjoler nyt liv (og iøvrigt også er Mettes søde mor), Inge fra Inges Tøjtempel, Mette fra Vintage Divine, mig (i mit bedste og nyeste vintagefund fra Vintage Sonika), Lene fra Vintage Chic og Sonja fra Vintage Sonika. Tak for en skøn dag, d'damer – jeg glæder mig så meget til at se jer alle til vintagemesse i København!

English recap: Yesterdays vintage and retro fair in Fredericia

 

Dagens antræk: Sort, hvid, pink og rød

ternetkjole_5_stormsmagasin ternetkjole_7_stormsmagasinI går brugte jeg formiddagen hjemme for at arbejde lidt og rydde op og rydde ud i min garderobe – et evigt on going projekt, som er svær at blive færdig med, når der konstant kommer nye gamle ting ind af døren og pladsen er knap. Da jeg havde styr på det værste, hang jeg dagens kjole frem og pakkede og en lille gave ind, som min mor havde været så sød at strikke.

ternetkjole_6_stormsmagasinJeg havde en aftale med min meget højgravide veninde inden hun bliver mor til nummer tre og det skulle fejres med tærte fra American Pie Company. Jeg fik s'mores tærten (den var altså virkelig god!) og babyen blev heldigvis i maven under hele seancen.

ternetkjole_3_stormsmagasin

Bagefter lokkede jeg den endnu højgravide til at agere fotograf og dokumentere dagens outfit. Man kan efterhånden så småt fornemme at efteråret er på vej og selvom at der stadig er høj sol, er luften koldere og friskere. Æblerne er perfekt syrlige, aftenerne kølige og det er tid til frakker og halstørklæder og røde kinder. Og det er den allerfineste tid på året, synes jeg. I går var netop en af de der tidlige efterårsdage, som var varm nok til bare ben, men ikke for varm til en langærmet kjole og det var dejligt langt om længe at kunne hive en gammel kending ud af skabet og frem i solen. Jeg har været så heldig at få kjolen foræret af den tidligere ejer og set billeder af hende i den. Elsker den slags, det gør tøjet langt mere magisk og jeg passer helt automatisk særlig godt på den kjole.

ternetkjole_4_stormsmagasin

En silkesløjfe under kraven og en stor stofrose, giver sådan en fin (Gucci-inspireret) effekt og virker næsten som en stor broche. En nem måde at skifte udtryk på en enkel kjole eller skjorte.

ternetkjole_2_stormsmagasin

Derudover havde jeg en pink skuldertaske fra Marc Jacobs, røde Swedish Hasbeens og rød læbestift som enkle farveklatter til det sort/hvide. Lidt farver må der være. Sådan gik den eftermiddag og i dag burde jeg skrive, men bruger i stedet tiden på at lægge planer for hvordan jeg kan komme tilbage og rydde resten af tærtevinduet. Argh.

English recap: Yesterdays outfit

Vintageforedrag og fine fund i Fredericia

kjolerum_stormsmagasinkjolerum_3_stormsmagasinkjolerum_2_stormsmagasinI dag er jeg i fuld gang med at rydde op, sortere og pakke sammen i min garderobe, for lige om lidt (også kaldet lørdag 1. oktober) tager jeg turen hele vejen fra København til Fredericia for at svælge (og sælge!) i vintage i hele dagen. Jeg er blevet inviteret til det nye luksusloppemarked, Et Godt Fund i Messe C, hvor jeg både skal holde vintageforedrag og sælge kjoler fra min egen stand. Jeg tager selv en god del med fra min personlige garderobe og har derudover også lokket Vintage Chic til at gøre mig selskab på standen med en masse smukke kjoler, smykker og andet vintagegodt, som jeg håber I kommer og køber, før jeg forelsker mig i det hele selv. Så vidt jeg kan forstå, findes der to haller i Messe C, hvor Et Godt Fund bliver afholdt – i den ene sælger private deres luksuslopper og i den anden kan man finde fine antikviteter og sjove retrofund hos de professionelle (og mig!). Udover møbler og kuriosa vil der også være flere stande med vintagetøj og jeg glæder mig især til at kigge forbi de to århusianske butikker Vintage Divine og Vintage Sonika, som altid har virkelig mange flotte ting. Og så glæder jeg mig især til at se nogle af jer, som (forhåbentlig) svinger forbi min stand, siger hej, måske køber en kjole og lytter med, når jeg siger et og andet om vintage, det der med ikke at gå i bukser og tipper om hvordan man selv kan få lidt mere magi i garderoben. Det bliver kl. 13.30 på scenen og man må stille alle de spørgsmål man vil. Der er for øvrigt gratis entre og rygter om kaffe og kage til gode priser – jeg synes det lyder ganske formidabelt!

Et Godt Fund, Messe C, Fredericia, d. 1. oktober, 10 - 17 – GRATIS ENTRE – Læs mere om Et Godt Fund lige her og hold dig opdateret på Facebook.

 

et-godt-fund-logo-_-vandret

 

En onsdag i september

140916_15_stormsmagasin Jeg har efterhånden været selvstændig et halvt års tid og selvom det egentlig føles meget normalt, er det også stadig nyt og spændende. Det er muligvis fordi at jeg i det halve år allerede har lavet mange forskellige opgaver og projekter og arbejdsdagene har varieret. For tiden er det dog bogen som fylder allermest, så den bruger jeg næsten alle mine arbejdstimer. Også i onsdags stod den i bogens tegn og jeg tænkte at vise jer, hvordan sådan en dag kan se ud:

_mg_4084_psPontus står op omkring kl 5.30-6.00 for tiden, så vi starter dagen ret tidligt med morgenmad, køre isbil på farmands hovede og den slags. Pontus var faldet i vuggestuen dagen før og havde fået sin første rigtige skramme, men humøret fejlede heldigvis ikke noget. 140916_14_stormsmagasin

Da Jan kørte afsted med ham til vuggestuen omkring 8.30, startede min dag sådan rigtigt med den første vigtige beslutning: tøjvalg. Det var varmt (hvad sker der egentlig for den bedste september nogensinde?!) og jeg skulle nå en del ting, så måtte finde noget som var behageligt og forholdsvis praktisk. 140916_13_stormsmagasin

Valget faldt på en ternet silkekjole jeg købte i Marc Jacobs sidste sommer. Jeg køber meget sjældent kjoler, som ikke er vintage, så skal jeg gøre en undtagelse, skal de virkelig være særlige og i god kvalitet. Elsker denne som er i 100% silke og printet er fantastisk – og var heldigvis også på udsalg dengang. Jeg tilføjede et silkebånd, en stor vintagebroche og rød læbestift og hele baduljen viser jeg en anden dag.

140916_12_stormsmagasin

Solbriller og Fjällräven lå klar og jeg ræsede (altid lidt for sen på den) ind til Gyldendal for at mødes med min redaktør, Leila.

140916_10_stormsmagasin

Vi snakkede om titel, layout, børnehaver, Tove Ditlevsen, vand med blid brus, tekst og alt muligt andet og det hele blev meget virkeligt. Efterhånden kan jeg se tekst, billeder, overvejelser og mange timers arbejde finde sammen og at det hele former sig til en rigtig bog. Fatter stadig ikke at det virkelig sker og at jeg om ca. et halvt år står med min helt egen bog i hænderne. Der er stadig meget arbejde endnu, men jeg føler at jeg har overblikket (sådan næsten da) og det giver ro i maven.

Leilas kontor er så fint med masser af røde negle, en forkærlighed til Paris og jeg har endda også fået lov at være en del af det fine univers.140916_11_stormsmagasin

Og det lækreste gamle puslespil!140916_3_stormsmagasin

Bagefter vendte jeg cyklen mod Pisserenden, som mit yndlingskvarter så smukt er beskrevet. Alt er gammelt og råt og nysseligt og farverigt på samme tid og maden er lækker og vintagebutikkerne i top. 140916_9_stormsmagasin

Spiste først en hurtig frokost på The Living Room (bedste rugbrød med gedeost sandwich!) og arbejdede lidt.140916_8_stormsmagasin

Kl. 12.30 spottede jeg hulahopdronningen Miss Mia fra mit vindue, som jeg havde en aftale med.140916_7_stormsmagasin

Vi satte os udenfor i efterårsvarmen med kolde drikke og blev opdateret på hinandens liv og arbejdsliv. Når man nu ikke har nogen faste kollegaer, er det så dejligt at mødes med andre selvstændige, så man kan få snakket lidt om alt det som fylder i en lille bitte virksomhed: alle de gode nyheder, sære udfordringer, lange mails, kontrakter og kedelig økonomi. Derudover er det jo et kæmpe plus at det også er en god veninde, så slår man ligesom to fluer med et smæk og får vendt stort og småt over en kaffemilkshake, mens man er på arbejde. Jeg er vild med det! 140916_5_stormsmagasin

Bagefter sagde jeg hej til Mia og drejede om hjørnet ned i Carmen Vintage, hvor jeg havde min næste aftale. Jeg havde fået lov til at låne lidt vintage, som jeg skulle bruge til foto shoot dagen efter med Carolina, som tager alle billederne til min bog. 140916_4_stormsmagasin

Var hele biksen igennem flere gange og spottede fine gamle æsker og dåser.140916_6_stormsmagasin

Og farverige sko, som ville have være gode i min samling – havde de bare være en anelse større.140916_stormsmagasin

Jeg kom dog hverken derfra med æsker eller sko, men til gengæld med fine kjoler, smykker og så en lille særlig ting, som ikke var en del af planen, men jeg måtte eje. Spotter i de små hjerter?! Jeg viser snart!140916_2_stormsmagasinDa klokken nærmede sig 17.30 cyklede jeg hjem igen og sluttede dagen nogenlunde, som den startede: med høje grin, søde gummiben og hjemmelavet aftensmad. Det var den onsdag!

English recap: A wednesday

 

Farvekoordinerede fødselsdagsgaver

gaver_3_stormsmagasingaver_stormsmagasin Mandag fyldte jeg som sagt 32 (tak for jeres fine hilsner!) og hele weekenden op til, brugte jeg på at fejre det kommende år. Lørdag aften bød på Jagger-burgere, øl og gode veninder og søndag fejrede jeg dagen med familie og en tur på Arken. Som om det ikke var nok, ventede der endnu mere fødselsdagsfejring og flotte gaver mandag, hvor jeg i virkeligheden fyldte år. Pontus blev afleveret i vuggestuen og mig og Jan cyklede til Nørrebro i septembersolskin for at spise brunch på Kaf, som var vældig hyggeligt og ganske anbefalelsesværdigt.

Og så var der jo alle gaverne! Jeg er virkelig ret imponeret over alle de fine ting, jeg fik pakket ud og som gavepapiret røg, viste der sig nogle sammenhænge – i hvert fald i forhold til farverne. Jeg havde en del udfordringer i forhold til at levere gode ønsker, så de fleste gaver, måtte giverne selv finde på og de gjorde det langt bedre end jeg kunne drømme om. Så her er lidt inspiration til de kommende fødselarer, som heller ikke ved hvad de skal ønske sig – endda i to farvekoordinerede versioner.

gaver_3_stormsmagasin

I den lyserøde bunke gemmer der sig en stribet trøje fra Nørgaard, Snorkfrøken krus, makeuptaske fra Vita Hvass (syet i originalt vintagestof), smukke roser og scrub fra Badeanstalten.

gaver_4_stormsmagasin

Til den glamourøse morgenthe. gaver_5_stormsmagasin

Glæder mig til at prøve den nye scrub, som dufter helt fantastisk! Kan muligvis komme til at smage lidt på den også.gaver_stormsmagasin

Og den grønne stak byder på vintage reklamer fra Taschen, the fra Svaneke (dufter så godt!), glaskrukke fra Normann Copenhagen, endnu en Nørgaard trøje og kaktusvase fra Designdelicatessen.gaver_6_stormsmagasin

The til mit nye krus, vase til eksotiske blomster, striber til kommende efterårsdage...gaver_2_stormsmagasinOg glaskrukke til alt det vigtige. Altså smykker, små knapper og karameller og den slags.

English recap: Some of my colorful birthday presents!

 

Nye vinduesvenner og drømme om LA

katte_3_stormsmagasin Jeg har været så heldig at få lov at overtage nogle ret fantastiske firbenede venner. De indtog straks den bedste vinduesplads og er ganske rolige, helt lydløse og lyserøde(!) Selvom jeg savner at have en kat med lidt mere liv i end disse, er de et fint alternativ for nu. Gad vide hvornår Jan egentlig får øje på dem? Anyways. De to finer damer har jeg købt af vintageglade Siri, som sælger ud af hendes hjem, både tøj og ting (se her!), fordi hun flytter til Los Angeles. Yes, rykker hele sit liv op og tager turen helt derover hvor solen altid skinner og oreo/peanutbutter/cookie dough milkshakes'ne er langt større end man overhovedet kan drømme om. Det er sejt og modigt og jeg er ret misundelig. Siden vi for første gang var derovre på vores bryllupsrejse, har vi begge snakket om hvordan og hvornår vi mon kunne tage tilbage. Det blev til 14 dage forrige jul, men det var stadig ikke rigtig nok. Så nu snakker vi om hvordan vi kan finde tid og penge til at komme afsted igen. Måske et par måneder? Jeg gad virkelig godt.

Lige meget hvad så bliver det ikke foreløbig. Jeg har i hvert fald lige en bog og en vintagemesse som skal ud af verden, men måske på den anden side som stadig ligger helt åben. Vi må se. Kattene er i hvert fald en fin påmindelse om at der findes en hel verden derude, som bare venter på at blive indtaget. Det er dejligt at tænke på. katte_2_stormsmagasin katte_stormsmagasinGod tur, Siri! Håber vi kommer og besøger dig en dag!

English recap: New window buddies and dreaming about LA...

 

Rød redning!

Processed with VSCO with f2 presetJeg elsker rød. Røde negle, røde læber, røde smykker, rødt hår, røde sko, røde tasker, røde kjoler! Jeg føler mig ikke så godt tilpas i sort, men rød er altid min go-to farve, hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal vælge. Der er så meget feminin power i rød og man bliver ligesom nødt til lige at rette ryggen en ekstra gang af ren respekt for den markante farve – den følelse har jeg sjældent i sort. Den røde kjole blev også min redning sidste lørdag, da jeg var inviteret til stor swingfest hos en af mine yndlings fotografer, Niels Ditlev. Planen var ellers at skrue mig ned i en gammel kending, hele outfittet var lagt frem, men da jeg skulle have kjolen på og ud af døren passede den ikke. Argh. Lynlåsen ville ikke forbi min postgravide talje og jeg blev nødt til at finde på noget andet i sidste sekund. Valget faldt på denne røde 1950'er kjole, som jeg købte i vinters da jeg var på besøg i Aarhus og bl.a. kiggede forbi Vintage Sonika. Den havde heldigvis ingen problemer med at nå sammen i siden og lyne hele vejen op. Røde læber, røde rhinstensøreringe og ud i en taxa.

Og hvis du tror at rød ikke klæder dig, så tager du fejl. Der findes rigtig mange nuancer af rød og også en som er god til dig, så der er ingen undskyldning for ikke at eje noget i den ultimative farve. Rød er og bliver (og har altid været) det nye sort og gør virkelig noget godt for de fleste kvinder. Har du ikke mod på at kaste dig ud i rød fra top til tå, så start med en læbestift, et tørklæde, sko eller en anden detalje – det kan redde selv den kedeligste mandag. Eller tøjkrisen lørdag aften.

English recap: My RED vintage dress from Vintage Sonika!

 

Rødt, hvidt, blåt, tern og prikker

rødtoutfit_5_stormsmagasin I går formiddags tog jeg en kort pause fra bogskriveriet (og lettere stress) for at mødes med min gode ven, Oluf, og drikke kaffe med hans ejer, Ida. Jeg blev hentet på kontoret og taget med ud i det blæsende København, som næsten var helt efterårsagtigt – håber virkelig ikke at sommeren er helt slut, det er jeg slet ikke klar til endnu. Vejrpanik eller ej, her er hvad vi havde på:rødtoutfit_3_stormsmagasin

Mens Mama Oluf agerede pigefotograf, poserede jeg i min gode, gamle yndlings 60'er frakke, som i dagens anledning havde fået et langt, prikket silketørklæde under kraven – en nem måde at opgradere en simpel frakke, iøvrigt. Under frakken var en silkekjole fra Marc Jacobs (sidste år), som jeg ikke orkede at vise frem, for det var virkelig koldt! Hr. Mops var i sort og nude pels. Vældig moderigtig.

rødtoutfit_4_stormsmagasin

rødtoutfit_stormsmagasin

Derudover var der dømt røde Swedish Hasbeens, lyserøde strømpebukser og mut ansigt.rødtoutfit_6_stormsmagasinOg så gad Oluf ikke lege foto shoot længere. Fair nok, vi fik da et par billeder.

English recap: What I and Mr. Pug wore yesterday

 

 

Nyt gammelt hår + ny gammel skjorte

Processed with VSCO with f2 preset Så blev det mandag igen og jeg klager bestemt ikke. Jeg har haft den dejligste, roligste weekend med Jan og Pontus og legepladser og veggieburgere og en smule vasketøj og har derfor ikke de store nyheder at berette. Til gengæld får I her to højdepunkter fra sidste uge, som jeg er yderst begejstret for:

Nyt gammelt hår og ny gammel skjorte.

Processed with VSCO with f2 presetJa, håret er jo mit gode gamle, men det har fået en længe ventet og tiltrængt make over. Jeg har overvejet og overvejet hvad jeg dog skulle stille op, har været meget i tvivl, men følte at jeg var ved at nærme mig slutningen på en æra. For nu i hvert fald. Det platinblonde look røg til fordel for en mørkere rødblond version og jeg er meget glad for resultatet. Og føler mig endda lidt mere voksen. På den gode måde altså.

Processed with VSCO with f2 presetDerudover har jeg også erhvervet mig denne farverige 70'er Adolfo silkeskjorte, købt i Time's Up. Jeg har kigget på den nogle gange og besluttede mig endelig for at slå til, før det var for sent. Jeg er så vild med farverne, printet, sløjfen i halsen og de smukke guldknapper – ja, det hele egentlig. Perfekt til den sene sommer og perfekt til efteråret under en varm striktrøje. Og også helt perfekt at nappe en hurtig lur i. Hvad mere kan man ønske sig?

English recap: New hair and new vintage Adolfo blouse!

 

Invester i smukkere hverdage!

hverdag_stormsmagasinHverdagene er og bliver dem, der er flest af. Medmindre du er multimillionær og kan cruise jorden rundt hver dag og feste, som var det var evig weekend. Men det bliver vel også en slags hverdag så? Anyways. For de fleste af os, er det hverdag ca. 5 ud af 7 dage og det ændrer sig nok ikke lige foreløbig. Vi kan derfor lige så godt få det bedste ud af dem og det gælder også det du tager på. I stedet for at smide alle pengene efter et kæmpe skrud til den ene bryllupsfest, du skal til i år, synes jeg at det giver langt mere mening at bruge pengene på noget ordentligt, du bruger de fleste dage. Det er det både mere miljøvenligt at købe få gode ting i stedet for en masse billigt, som hurtigt skal skiftes ud igen og det viser sig ofte også at være en bedre økonomisk investering. Og så er det altså også lidt sjovere at omgive sig med gode og smukke ting, som kan løfte hverdagene en smule og gøre dem en anelse festligere.

Her er 8 favoritter til hverdagene:

1. Gode (og sjove!) støvler. De her ville gøre alle mine hverdage meget, meget bedre!

2. En fin pung i en fin farve til at passe på de hårdttjente penge, som skal bruges på flere gode hverdagsfund.

3. Selvom det er praktisk, behøver det ikke være kedeligt. Jeg   e l s k e r   min lyserøde Fjællräven og vil anbefale den til alle. Og så kan min kæmpe computer endda være i den.

4. En god varm (og smuk) frakke er alfa omega, når man bor på den nordlige halvkugle og de fås ikke bedre end vintage. Lilli Ann er min favorit, men der findes også mange andre fine alternativer.

5. Læbestift pynter på selv de mest triste hverdage og Diorette fra Dior har den perfekte pink farve.

6. Regnvejrsdage er så meget sjovere med en fin paraply. Også her vil jeg anbefale at lede efter en brugt – kvaliteten er i top, prisen er god og man kan finde dem i mange sjove varianter.

7. Smukt undertøj skal bruges til hverdag!

8. Ballerinaer er gode og praktiske og endnu bedre i blank sølv!

God mandag!

English recap: Invest in good and beautiful items for your weekdays!

 

Lysegule striber og grå roser

mariegudmeleth_15_stormsmagasin På min Malmö-tur i sidste uge kunne jeg ikke andet end at hovedkulds forelske mig i gule striber og grå roser. Begge dele var printet på en smuk 1950'er frakke, som råbte på at komme med hjem til København og den slags må ikke overhøres. I det hele taget har jeg et svagt punkt for roseprint, så der var ikke meget betænkningstid, før jeg kørte kortet igennem og omsatte danske kroner til svenske. Ud over en smuk tilføjelse til min garderobe, kunne jeg også undskylde købet med at være den perfekte souvenir. Frakken er nemlig designet og syet i Sverige og er da en del sjovere at have med hjem end noget plastic i gul og blå produceret i Kina.

I fredags havde jeg en aftale med Nanna om at se den nyeste udstilling på Design Museum Danmark om den danske printdesigner, Marie Gudme Leth. Det var virkelig (virkelig!!) varmt, men frakken kom på alligevel, da jeg tænkte at print pioneren ville have sat pris på det. Derudover kunne den også blive dokumenteret blandt de gamle bygninger af Nannas gode øje. Udstillingen kan jeg varmt anbefale, et smugkig på den kommer snart! mariegudmeleth_13_stormsmagasin

Og frakken er ikke bare en frakke, den kan også bruges som kjole. Den kan knappes hele vejen ned og har et bælte som matcher, for at få den smalle talje. Jeg har aldrig set det før, så modenørden i mig klappede i sine små fedtede hænder hele vejen hjem fra det svenske. Denne gang brugte jeg den som frakke og bæltet blev istedet en sløjfe på min kurv.mariegudmeleth_16_stormsmagasin

Kilehælene i satin er mange år gamle. Jeg købte dem på udsalg i Magasin og kan ikke længere se mærket. Men fine er de.mariegudmeleth_14_stormsmagasin

Under frakken havde jeg min gamle 1950'er kjole fra FN92, som matchede perfekt med gule striber og prikker.mariegudmeleth_11_stormsmagasin

Kurven har været min mors, som jeg har været så heldig at få lov at overtage.mariegudmeleth_12_stormsmagasinBehøver vist ikke at sige at jeg stadig er total forelsket? Jamen altså, det print!

English recap: My new vintage coat!